USA: Der er nu flere, der lever af at blogge, end der er brandmænd i landet…

USA: Der er flere, der lever af at blogge, end der er brandmænd

Jeg faldt i går over en artikel på The Wall Street Journal, der beretter om, at der nu er flere amerikanere, der lever af at blogge, end der er brandmænd i landet.

Ikke at sammenligningen nødvendigvis er relevant eller umiddelbart giver mening, men i følge artiklen er der nu over 20 millioner amerikanere, der blogger.

Heraf tjener ca. 1,7 millioner amerikanere penge på at blogge og næsten en halv million har faktisk “blogarbejdet” som deres primære indkomstkilde.

En procent af de amerikanske bloggerne laver endda over 200.000 dollars om året på at blogge, hvilket ikke kan siges at være en dårlig løn for at sidde foran skærmen og skrive blogindlæg.

Hvad tjener du selv på at blogge? Får du kolde kontanter ud af det eller bliver du “bare” rigere på modspil, meninger og nye fjender eller venner?

Comments

 1. Hej Leif

  Min kone Camilla, tjener godt 12.000 US$ om året på sin blog: http://www.kysseguiden.dk og det med 15 min. arbejde om ugen.
  Det er da meget godt ikke? :-)

  Dbh Martin

 2. Du kan da bare komme igang :-)

  Dbh Martin

 3. Google Adsense og modet har du vel..
  Så er det bare at finde tiden og emner, men du har vel for travlt med dit løberi? :-)

  Dbh Martin

  • Ja, for tiden tager “løberiet” meget tid :-)

   Men om lidt over en måneds tid må jeg i gang med at kigge lidt mere på “det der Google Adsense” :-)

 4. Ja gør det :-)

  Dbh Martin

 5. Min fulde indtægt kommer fra at blogge – og at tage mig af de strategiske og tekniske ting i forbindelse med at blogge… Det er ikke nødvendigvis en voldsomt god forretning, men det er da til at leve af, og som studiejob er det superfleksibelt og bedre betalt end de fleste andre studiejob :-). Det kan dog ikke gøres på 15 minutter om ugen.

  Det er bestemt ikke noget jeg vil gøre til en karriere efter studiet, men som du nævner er blogging både sjovt og givende, og så er det ærligt talt rart at have noget kommunikation om de ting, man går og roder med. Man kan godt vokse som menneske ved at blive udfordret gennem bloggen. Jeg har mødt rigtig mange spændende, interessante, engagerede mennesker ved at blogge og karrieren har også få et skub – jeg har fået flere jobs gennem mine blogs, og jeg får rigtig mange jobtilbud gennem bloggen. At det er en ekstraindtægt i forhold til fuldtidsjobbet gør jo heller ikke noget, men det er en mindre ting.

  Jeg har endnu ikke prøvet Google Adsense – egentlig ikke fordi jeg har noget imod det af princip, men ikke alle blogs egner sig til reklamer. En af mine blogs er fuldstændig reklamefinancieret, men det er der heldigvis nogle andre der tager sig af og nogle sælgere til at få til at ske. Derudover gætter jeg på, at de gode penge er i ghostblogging og firmablogging (og der kan man sikkert smide ghosttweeting og ghostfacebooking med i samme kategori).

  • Det er super at høre, at din nuværende fulde indtægt kommer fra at blogge – så er du et levende dansk bevis på, at det kan lade sig gøre :-)

   Jeg forstår så godt, hvis du ikke vil gøre bloggen til en karriere efter studiet, måske både ud fra et økonomisk synspunkt, men vel i forhold til at kunne bruge din uddannelse mere bredt.

   Med hensyn til det med at møde spændende, interessante og engagerede mennesker via bloggen, så er jeg helt enig. Jeg er endda blevet yderst positivt overrasket og også beriget med nye bekendtskaber og venskaber via blogmediet. Det er fagre nye verden på en meget positiv måde :-)

 6. Jeg er stadig i tvivl om det fornuftige i at tjene penge via blogging – hellere en sæbe- eller software-butik.

  Men måske man ikke være så stædig? Måske skulle jeg åbne et website med navnet knuser-guiden? selv om jeg hellere vil more mig med klaver-guiden eller måske blogge-guiden!

  Det er nok teknisk bistand, der passer bedst til mit temperement :-)

  • Så længe at man har hjertet med (hvad jeg mener, at man generelt skal have her i livet, men nok i endnu højere grad, når det gælder det at skrive), så synes jeg kun at det er fedt, hvis man lige frem kan leve af at blogge.

   Men det lyder da næsten som om, at du allerede har et par gode idéer til en omend måske forholdsvis “vertikal” blog eller to, Donald – så gælder det jo bare om at komme i gang :-)

 7. Jeg har ikke forsøgt at tjene penge på min blog, men jeg synes det er meget spændende og jeg vil da ikke afvise tanken. Det kan godt være at jeg vil prøve det, på et eller andet tidspunkt.

 8. Hm.. det havde jeg ikke lige overvejet – jeg er heller ikke sikker på, at 12.000 er nok til mig… med alderen er jeg vist lidt fordringsfuld, hehe. Nej.. jeg synes faktisk, konceptet lyder spændende – det er mere om jeg kan finde tid til det.. :D

  • Jeg ville heller ikke selv kunne leve af 12.000 dollars om året, men efter min mening ville det bestemt være en helt okay biindtægt :-)

   Og når man nu tænker over det, så er det da super, hvis man endda kan få en skilling eller to ud af, at skrive om noget, der rent faktisk interesserer en :-)

 9. Jeg syntes da egentlig 12.000$ for 10 – 20 timers arbejde er meget hæderligt, det er jeg ikke for sart til at samle op.
  Men det er klart at forarbejdet har været stort. Hun har vel brugt et par måneder på fuld tid til at lære det hele og få gang i sitet først. Men til gengæld har hun vel tjent 30.000$ siden da på 3 år sådan ca. og man kan sige at det lige nu er ret rart..

  Dbh Martin

  • Som jeg svarede Anja, synes jeg bestemt også, at 12.000 dollars årligt for 10-20 timers “hobbyarbejde” er en slags penge – i hvert fald for mig :-)

   Godt gået af Camilla :-)

 10. Tina Thomsen says:

  Syntes kun det er fedt, at blogging bliver mere og mere ind. Ikke mindst fordi, at det giver alternative indfaldsvinkler til traditionelle kritiske journalistisk. At nogen så oven i købet tjener penge på det må så blot betragtes som ekstra bonus.

  • Helt enig, Tina.

   Jeg tror så til gengæld, at det er vigtigt, at man altid starter en blog med hjertet som udgangspunkt, og ikke pengepungen.

   Har man ikke hjertet og sjælen med i det som man skriver om på sin blog, tvivler jeg på, at man kan tiltrække besøgende nok til at man få penge ud af det.

 11. Man kan ikke bruge Google Adsense på en wordpress.com side, så skal du skifte til wordpress.org

  Jeg er ikke sikker på hvor meget man kan få ud af det, hvis man ikke går direkte efter at reklamere som kysseguiden gør. Jeg tror at jeg har tjent ca 1000 kr på et år på reklamer på min blog og det var mens den stadig var åben for alle og havde stort besøg, og jeg skrev næsten hver dag.

  Selv klikker jeg nærmest aldrig på reklamer på de sider jeg læser – ser dem faktisk slet ikke.

  • Tak for tippet, Rikke og du har nok ret, man skal gå lidt mere direkte efter at reklamere som kysseguiden for at få flere penge ud af det.

   Med hensyn til det om man klikker på reklamer eller ej, så så tror jeg at drevne internetbrugere får bygget et solidt filter op i forhold til reklamer. Jeg “ser” eller klikker generelt set heller ikke på reklamer, med mindre at de virkelig fanger min interesse.

 12. Som alt andet i forretningsverdenen, så gælder det om at have en strategi.
  Man skal vælge noget at blogge om, som man interesserer sig for. Dertil skal det være et emne der er annoncører der vil betale gode penge for.
  Så skal man markedsføre sin blog, man skal optimere placeringen af reklamer.
  Med andre ord er det en forretning som alt andet og hvis man tror at man kan tjene penge på at smide lidt Adwords på en blog om kaninpasning, så bliver man skuffet.

  Så for at få det til at fungere:

  * Find et emne der optager dig og som du passioneret kan lide at skrive om
  * Emnet skal være noget som annoncører finder interessant. Søg på Google og se hvor mange reklamer der kommer op omkring dit emne og kommer der mange, så er der sikkert penge i det.
  * Sæt dig godt ind i søgemaksineoptimering, det kan du nemt gøre med de mange tusinde gode indlæg på http://www.amino.dk
  * Kig på Googles guide til hvor man skal placere sine annoncer:
  https://www.google.com/adsense/support/bin/answer.py?hl=en&answer=17954
  * Leg med placeringen og se hvad der sker.
  * Køb selv annoncer for dit website på google, men sæt dig grundigt ind i hvordan Google Adwords fungerer først! Informationen kan igen finde på Amino og mange andre steder.
  * Skriv lidt hver dag og giv dine besøgende en god service ved at besvare deres spørgsmål.
  * Markedsfør din blog, ved at gå ind i relevante internetfora og hjælpe alle dem du kan. Ha’ et link til din blog i din signatur.
  * Lav god PR for din blog, ved at maile relevente journalister.

  Og der er meget mere man kan gøre.

  Så at tjene penge på at blogge, det er ikke bare at skrive lidt om sig selv, det handler om at drive en prof. forretning og gør man ikke det, så får man ikke meget ud af det.

  Dbh Martin

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: