Tror du dette var muligt med “små skridt”?

I de seneste dag har der været skrevet meget i pressen om Chris MacDonald og hans træningsmetoder i forbindelse med DR’s “By på Skrump” sundhedseksperiment.

Blandt andet har Landsforeningen for Overvægtige udtalt, at Chris og hans hårde træningsmetoder er med til at udstille og ydmyge deltagerne (som jo for øvrigt selv har sagt ja til at deltage og vidste, hvad de gik ind til). Ernæringsekspert Per Brændgaard Mikkelsen tilslutter sig denne kritik og kalder endda Chris’ metoder for militante og noget som man kun bør bruge på elitesoldater (jeg håber da, at de soldater, der vi sender til Afghanistan, bliver trænet endnu hårdere end “By på Skrump” deltagerne).

Jeg synes, at denne kritik generelt set er useriøs og populistisk og jeg synes i særdeleshed, at Per Brændgaaard rammer helt ved siden af og har alt for travlt med at gå efter manden (Chris) frem for bolden. Faktisk virker det for mig som om, at Per Brændgaard har travlt med at slå mønt på “By på Skrump” og den omtale som dette sundhedseksperiment giver til at få fokus på hans eget sundhedskoncept, som er kendt under navnet “Små skridt”.

Nu mener jeg selv, at jeg har noget at have det i, når jeg tillader mig at udtale mig om dette emne. Jeg har selv igennem mange år forsøgt utallige slankekure og “koncepter” og jeg har derfor en vis erfaring med, hvad der virker og ikke virker, når man er voldsomt overvægtig, som jeg selv var for 16 måneder siden. På det tidspunkt var jeg så heldig, at jeg fik mulighed for at deltage i “Chris På Vægten” projektet.

Takket være Chris og hans evne til både at informere, motivere og presse mig til at motionere og gennemføre en livsstilsforandring, hjalp han mig til at tabe små 40 kg i løbet af forholdsvis kort tid. Faktisk smed jeg 30 kilo i løbet af de første tre måneder og yderligere næsten ni kilo mere i løbet af de efterfølgende tre måneder.

Jeg nåede i mål med mit vægttab og fik en ny livsstil og et meget bedre liv gennem masser af træning, en markant omlægning af mine kostvaner, tonsvis af viden og som følge af Chris løbende coaching, støtte og sparring. Jovist, det var rigtig hårdt og Chris lagde i perioder stort pres på mig og de øvrige “Chris På Vægten” deltagere for at nå vores delmål og overordnede mål, men det var lige præcis, hvad vi havde brug for.

Jeg havde i hvert fald ikke opnået et vægttab på næsten 40 kilo, hvis jeg havde anvendt Per Brændgaards “små skridt” sundhedskoncept. Dels ville det have taget forever og dels tror jeg, at jeg ville have givet op undervejs og dels ville jeg være faldet i utallige gange og sætte de små vægttab over styr mange gange.

Personligt tror jeg, at hvis man er ekstremt overvægtigt, skal der også en ekstrem indsats til at gøre noget konkret ved problemet. Jeg tror ikke på et “slow fix” og da slet ikke på Landsforeningen for Overvægtiges forslag om, at man løser problemet ved at gå fra almindelig cola til sukkerfri cola light (jeg ved godt, at det er sat på spidsen, men det er deres egen udtalelse til pressen).

Men når det er sagt, tror jeg også det er vigtigt, at man vælger den træningsform og slankemetodik, der passer til bedst til det enkelte menneskes temperament og ambitioner. Nogen mennesker vil opnå gode resultater som følge af “små skridt” metodikken, hvor andre når i mål som følge af benhård træning og en mere markant ændring i livsstilen.

Jeg vil slutte min indlæg ved at sige, at det er selvfølgelig fair nok, hvis Per Brændgaard ikke synes om Chris’ træningsmetoder, men man kan nu engang ikke løbe fra de konkrete resultater som Chris har været med til at skabe. Like it or not, men mandens træningsmetoder (som for øvrigt dækker over andet end hård træning) virker altså!

Comments

 1. Michael Olsen says:

  Jeg er helt enig med dit perspektiv på tingene. Det er klart der er mange måder at gøre det på, men hvis man ikke leve med stilen – så handler det ligeså meget om manglende motivation for deltagerens side. Finder man motivationen, så kommer resulaterne. Kommer resultaterne relativt hurtigt bliver man nemmere motiveret, derfor tror jeg også at et “slow-fix” vil være svært for mange.

  Og imponerende resultater du holder dig :-)

  • Du rammer plet med hensyn til motivationen, som nok er den vigtigste driver overhovedet. Ved godt at det er hønen og ægget snakken for nogen mennesker, men uden motivation kommer man i hvert fald ingen vegne.

   Og tak for de venlige ord, Michael :-)

 2. Hej Leif,

  Jeg er super glad for at du blander dig i debatten om Chris og hans træningsmetoder.

  Jeg vil give dig fuldstændig ret i at det er Chris, Per Brændgaard går efter og jeg synes det er useriøst at han udtaler sig om Chris´træningsmetoder uden at have sat sig ind i dem og baseret på et TV program han helst ville udgå at se. I øvrigt blev afsnit 4 jo sendt i aften, dvs. han har ikke set resten af programmet.

  Jeg undrer mig også over hvor de medvirkende i programmet er i alt dette. Skulle det i virkeligheden ikke dreje sig om dem?? Og om hvorvidt de synes Chris er for hård?!

  Som atlet kan jeg kun sige positive ting om Chris´metoder at træne på, de virker på mig!! Jeg er blevet trænet af Chris siden august 2007 og kan overhoved ikke nikke genkendende til Per Brændgaards udtalelser omkring Chris.

  Jeg kan kun tilslutte mig dit syn på Chris.

  • Jeg forstår heller ikke Per Brændgaards kritik, når manden ikke engang tager sig tid til at se udsendelserne, men for mig virker det under alle omstændigheder mere som om, at han prøver på at lave et PR-stunt for hans “små skridt” sundhedskoncept.

   Med hensyn til det med de medvirkende, så har Louise faktisk udtalt til Politiken, at hun ikke føler sig ydmyget og at hun havde brug for en hård tone for at tabe sig (klik her for at læse artiklen).

   Enhver der enten kender Chris på tæt hold eller endda bare overfladisk og gad sætte sig ind i hans træningsmetoder, ved at han er langt mere bred i sin tilgang til træningsmetoder, end det misvisende billede som Per Brændgaard forsøger at skabe.

 3. Sådan Leif – så ka de lære det – superfint indlæg.

 4. I sidste uge, havde jeg et “had” (Hårdt ord, men kort og beskrivende) til Chris… Jeg syntes at han (DR) gik over stregen i forhold til at vise det de gjorde omkring Louise…. Det var følelsesporno så det baskede….

  I går faldt det i hak for mig… Og jeg forstod fuldkommen, at det var nødvendig.. Jeg så den forandring i Louise, der var nødvendig for at hun skulle kunne komme vidre (Udtaler mig dog uden at kende hende)…

  Jeg var rigtig glad for at se at hun nu deltager aktivt i debatten på Facebook, og at den forandring jeg så på tv, også er den der i virkeligheden er sket….

  Det er SÅ svært at være objektiv omkring et program, hvor vi kun ser en meget meget lille del af hvad der i virkeligheden sker…

  For mig er det ikke enten lige på og drøn hårdt eller små skridt, det er det bedste fra begge verdener, i en kombination der passer mig!!!

  • Jeg er glad for, at du ser det i et større perspektiv, d.v.s. to udsendelser :-)

   Jeg har jo selv været der i et eller andet omfang og også opleve nogle af mine holdkammerater på Chris På Vægten gennemgå samme proces. Og der er altså en mening med galskaben i forhold til at presse på den måde som Chris gør.

   Og man går virkelig der fra med en ny vinkel til livet og det er så absolut ment i ordets mest positive forstand.

   Jeg er også rigtig glad for, at Louise begynder at blande sig i debatten og give hendes syn på sagen (se eventuelt linket i min kommentar til Anne ovenfor).

 5. Hej Leif.
  Jeg er glad på dine vegne for at du har fundet en slankemetode og livsstil som passer godt til dig og har givet dig flotte resultater. Dit 100 km løb understreger vel også at du er en type som godt kan lide det hårdt :-)
  Og jeg er meget enig med dig i at vi har forskelligt temperament, og andre metoder end ‘den hårde’ kan passe bedre til andre mennesker.
  Når jeg ser TV-udsendelser som ‘Chris på vægten’, ‘By på Skrump’ og ‘Min fede familie’ kan jeg dog godt blive lidt i tvivl om hvad budskabet er. Hørte nogen sige at alt TV idag enten får os til at tænke “bare det var mig” eller “godt det ikke er mig” – hvilken éen skal passe på disse udsendelser? Det er som om man udvælger de meste ekstreme ting, og jeg tror ikke det er inspirerende for alle. Hvis man sidder derhjemme og er overvægtig og leder efter inspiration til at tabe sig, så frygter jeg at nogen kan blive skræmt væk fra at gøre noget ved det, når disse voldsomme metoder vises.
  Jeg hørte Chris McDonald give en kommentar til denne diskussion i P4 lidt før 8 her til morgen, og han sagde at han også havde benyttet “små skridt” metoden med nogen af dem fra Ebeltoft. Jeg synes det er ærgerligt at man ikke viser lidt af det, så det er et mere nuanceret billede man får. Men det kan jo være det kommer senere.

  • Hej Trine Louise,

   Mange tak for de søde og venlige ord :-)

   Med hensyn til det med, om jeg kan li’ det hårdt, så generelt set nej, faktisk, men ikke desto mindre var det, hvad jeg havde behov for at komme i gang. At jeg gennemførte 100 km løbet drejede sig udelukkende om at sætte et mindeværdigt punktum for mit forløb og prøve at give mig selv en udfordring, der var så stor, at jeg virkelig var nødt til at træde ud af komfortzonen.

   Hvad angår det med de nævnte TV-udsendelser, så tror jeg desværre ikke at det kan være anderledes. TV er et genielt medie til at udtrykke sort/hvid yderpunkter og det ligger næsten i hele kulturen bag mediet, at alting skal forsøges på at gøres til “god TV”.

   Faktisk var vi deltagere på “Chris På Vægten” ofte efterlyst mere sendetid til at give et langt mere nuanceret billede af, hvad vi har været igennem, fiaskoer, udfordringer, det daglige arbejde med at indarbejde en ny livsstil, reaktionerne fra venner, familie, kolleger o.s.v. Faktisk synes jeg endda, at DR har gjort meget for at prøve at give seerne dette indblik, men vi ville gerne have haft endnu mere taletid for at vise omverdenen, at det ikke bare drejer sig om masser af træningstimer og sund kost.

  • Louise Krogh says:

   Hej Bambi72.

   Det er det jeg hele tiden har prøvet og sige, det var nødvendigt for mig og få en hammer i hovedet så jeg kunne komme videre, ikke der med sagt at min attitude ændre sig på 24 timer, for det gjorde den bestemt ikke, den kan stadig komme frem en gang imellem men jeg har lært og leve med det, for nu er det mig der styrre det og ikke omvendt. Det er jo også vigtigt at i der ude i stuerne skal tænke på at i ser kun et glimt af hva der er sket, der kan jo desværre ikke blive vist det hele for så skulle vi jo sidde foran tv’et i mange timer, jeg er enormt glad for de folk der følger med og prøver og sætte sig ind i tingene, det kan jeg li. Og glad for at du gav det en chance så du kunne se at jeg virkelig havde brug for og få den hammer i hovedet. Så tak til dig og alle andre der følger med. Og endnu engang Leif jeg synes du er super sej, og tillykke med alle dine sejre. Knuz Louise “superskrumper”

   • Gode tanker, Louise og mange tak de venlige ord :-)

    Synes også at du og de andre Superskrumpere er super seje og jeg føler virkelig med jer, for jeg kender alt til det med nederlag og sejre, når jeg følger jer under jeres kampe og udfordringer :-)

 6. Hej Leif

  Det har virkeligt været imponerende at følge jer i programmet, godt gået., især 100km turen, fantastisk hvad et motiveret menneske er i stand til.
  Og er jo netop også det Chris er konge til, at motivere, kan da godt være at han ikke pakker tingene ind men nogle gange er det også sandheden der kan motivere. Som du siger ekstrem overvægt kræver ekstrem motivation. Men ja sagen minder om selvpromovering af et alternativ slankekoncept.
  Og forslaget med ‘bare’ at skifte til light sodavand er da at benægte omfanget af en svært overvægtigs problem, især når forskning viser at light sodavand øger lysten til sukker, og derfor bare kræver endnu mere viljestyrke af de overvægtige …

  • Hej Kim,

   Tusind tak for din kommentar og roserne :-)

   Og ja, Per Brændgaard har vist big time travlt med selvpromovering af hans slankekoncept og hvis man følger hans fanside på Facebook er hans jo gået totalt over gevind. Men mon ikke at folk kan gennemskue det.

 7. Du har så evig ret :) – jeg ved jo også – på egen krop – hvad der skal til – uden din hjælp og dine erfaringer fra Chris, havde jeg stadig været meget overvægtig. Hvis man bare vidste, hvor glad man bliver for resultatet, inden man går igang, så ville det sikkert være nemmere at komme igang. Men godt, at du hjalp mig – det er jeg evig taknemmelig for :)
  Jeg er ikke sikker på, at jeg ville være, hvor jeg er i dag – hvis ikke du havde holdt mig til ilden – lært mig at træffe nogle valg – nu og for altid, lært mig at holde fokus og være helt skarp. Hvis jeg gang på gang, havde givet mig selv lov til at skeje ud, ja – så havde jeg nok givet op undervejs, da det kan være svært at komme tilbage på sporet igen. Nu kan jeg se gevinsten ved at være normalvægtig – og det giver al mulig motivation til aldrig at komme tilbage til mit “gamle” liv igen. Og som nogen vil sige, man skal da også have lov til lidt…. ja, det bliver der også – men der skal tages nogle valg!!!

  • Tak, Lise og ja, du ved jo om nogen, hvad der virker og absolut ikke virker!

   Og husk at takke dig selv også :-) Det var trods alt dig selv, der har knoklet i utallige timer i fitness centret og virkelig arbejdet hårdt med din livsstilsforandring. Du er virkelig sej!!! :-)

 8. Jeg kender hverken Chris eller Per Brændgaard, men dit indlæg rammer lige præcis det, der efter min mening skal til at få et projekt til at lykkes. Det er selvfølgelig bedre at drikke vand end at drikke cola, men det er slet ikke nok til at lykkes med vægtreduktion.

  Det, som jeg har fået ud af at læse dine websider og ved at læse Chris’ “Et Sundere Ebeltoft” er, at der er mange tiltag og at det tager tid. Man er nødt til at droppe nogle andre ting hvis dagen er helt besat (og det er min dag:-)

  Det får mig til at tænke på, hvordan jeg oplever at kursister, som “tager sig sammen”, somme tider efter en alvorlig snak, begynder at tænke selv. De tager sig selv i nakken, som man siger, og tager stilling til hvad der er muligt for dem at lære, ikke ud fra hvad de gider lige nu, men en eller anden mere objektiv synvinkel.

  • Hej Donald,

   Tak for din kommentar og du har virkelig ret i, at det er altså ikke nok bare at fokusere på udskifte colaen med vand, for at komme i mål med et vægttab.

   Interessant betragtning i forhold til det med kursister, der “tager sig sammen” :-)

 9. Jeg må virkelig tage hatten af for din indsats og det mål, du har nået. Nu er jeg ikke den, der har døjet med seriøs overvægt, snarere undervægt.
  Og jeg er også helt på Chris MacDonald’s side i denne sag. Det handler i høj grad om selvdiciplin og motivation, når man skal nå et mål, der kan være svært at nå, hvis man ikke ændrer sine levevaner. Og sådan er det i øvrigt i mange andre henseender.
  Nu er jeg selv i gang med uddannelsen til fitness-instruktør. Med det stof, vi på skolen får puttet i hovedet, har vi fået et bedre indblik i, hvorledes vor krop fungerer, og også hvor meget den i grunden kan presses til. Rigtig mange mennesker ude i fitnesscentrene aner ikke, at de træner for let og useriøst. De skal give den meget mere gas og sætte tungere vægte på, hvis de vil opnå et resultat.

  Og nu medens jeg skriver dette, kan jeg se, at Louise “superskrumper” også har skrevet et indlæg.. Og lige netop du, Louise, tror jeg ikke helt var klar over, hvor hårdt det ville blive at komme af med overvægten.
  Vi kan meget mere, end vi tror. Og skal man nå et resultat, kan man ikke nøjes med at gå sig en lille tur på 10 min. hver dag. Man skal have pulsen op og den skal ligge i det rigtige felt. Og så skal man lære at svede. Kan man ikke acceptere sved på panden, så kommer man ingen vegne.
  Og så er jeg overbevist om, at humøret spiller en rolle som motivationsfaktor. Det er en del af det mentale, der skal være på plads, før man går i gang med et sådan projekt. Er man deprimeret og modløs, så vil det være som at bestige Mt. Everest.
  Så at man har haft en pkykolog med på projektet er en god ide. Der skal en god portion selvtillid og viljestyrke til for at melde sig til “tortur” for åben skærm.
  Stor respekt fra mig til de, der gennemfører… :)
  Og så skal jeg da lige spørge, om vi kommer til at se superskrumperne med håndvægte? Det er jo et faktum, at vægttræning har en stor effekt når man vil være mere udholdende. Man bygger jo muskler op, som giver en styrke. Og har man større styrke, så bliver man mere udholdende. Muskler forbrænder jo også fedt. Så noget vægttræning vil jeg gerne se i programmet.

  • Mange tak for de venlige ord og de mange gode tanker :-)

   Og ja, det drejer sig i høj grad om selvdisciplin og motivation, og det er måske her, at en af de største udfordringer ligger for folk, der gerne vil tabe sig selv. Det at tage skridtet til at komme i gang og komme “ud af sofaen”.

 10. Louise Krogh says:

  Hej Leif.

  Har lige været inde og se hvordan afstemningen var på hvordan synes du tonen er på by på skrump, kun 11 % synes tonen er alt for hård, hvor hele 56 % synes den er for hård men nødvendig, der er jeg selvfølgelig en af dem, da jeg jo selv er en del af programmet og slet ikke synes Chris snakkede hårdt til mig, jeg havde jo brug for det, så kan sgu ikke helt forstå hvorfor de 2 herre inde på facebook ikke kan forstå det, og som jeg har skrevet til dem et par gange, så er det vel os mennesker som har arbejde sammen med Chris der ved bedst hva vi har været igennem og om det var det rigtige ik??

  Vil lige igen sige at jeg synes unden og kende dig, at du er en fantastisk person, og jeg må sige 100 km fantastisk, så det i fjernsynet sad sgu med tåre i øjene da du kom i mål, det er simpelthen så sejt. Hilsen Louise

  • Hej Louise,

   Som jeg har været inde på i flere af mine kommentarer til de to omtalte herrer, så drejer det sig vist mere om selvpromovering af “små skridt” konceptet, end nogen reel og saglig kritik af Chris’ metodikker og coachingmetoder.

   Og tak for de søde ord omkring mit 100 km løb :-)

   Da jeg så dig og de andre kæmpe jer igennem 50 km turen, må jeg indrømme, at jeg også kneb en tårer, for jeg vidste præcis hvad I var igennem og hvilken fantastisk sejr det var for jer :-)

   I er simpelthen bare super seje :-)

 11. Jeg har en veninde, som har vaeret overvaegtig laenge og som endelig har fundet en loesning der virker. Hun ser fantastisk ud og da jeg spurgte hende hvordan i alverden hun havde gjort det svarede hun at hun havde laert ET ord, nemlig “nej”. Jeg synes det er saa flot, for hun har gjort det selv og saa vidt jeg kan se, saa er det ved “smaa skridt” metoden. Nu har jeg aldrig selv vaeret overvaegtig, men jeg tror faktisk ikke “smaa skridt” metoden ville virke paa mig, jeg skulle have den lige paa og haardt og lave en drastisk omvaeltning paa een gang. Saadan er vi saa forskellige. Mht at udskiften colaen med cola light, saa tror jeg nok jeg ville foreslaa vand i stedet!

  • At lære at sige nej er bestemt også en utrolig vigtig del af en livsstilsforandring, da man jo – som overvægtig – alt for ofte kun bruger ordet “ja”.

   Med hensyn til det med metoderne, så tror jeg ikke at “one size fits all”, men når det er sagt, tror jeg at de fleste, der virkelig skal i gang, kommer meget længere med et spark bagi og en målrettet og hård indsats for at slippe af med kiloene.

   Og tjek med hensyn til vand i stedet for cola light :-)

 12. Man kan jo næsten ikke kende dig, er du gal for en forandring. :)

  Jeg tror også mest på “en kold tyrker”-metoden, det der med at trappe ned og små skridt, det duer vist ikke for de fleste. Jeg tror netop at hvis man er meget kraftig har man brug for hurtige resultater for ikke at miste modet og gi’ op. Og selvfølgelig kræver det en indsats.

  Nu er jeg ved at ha’ det godt i mit liv igen, og skal dælme i gang med at smide SYV kilo, på den måde kan jeg passe en masse tøj og det er unægteligt billigere end at købe nyt. ;)

 13. Jeg synes da alene på baggrund af de resultater som du har fremvist i dit “samarbejde” med Chris viser med alt tydelighed at Chris’ metoder virker! Yderligere synes jeg ikke at der Chris’ metoder er hverken radikale eller på anden måde ekstreme set i forhold til de menneskers forhold (der er jo nogen hvis vægt enten er eller bliver livstruende på sigt).

 14. Hej
  Først tillykke med dit flotte vægttab, godt gået.
  Jeg har før i tiden, syntes godt om Per Brændgård, idet han har været primus motor bag kritikken af Kernesund konceptet, som jeg syntes er ganske forfejlet og udarbejdet af mennesker uden forstand på kost.
  Men efter hans kritik af Chris er jeg stået lidt af….. Men alligevel tror jeg at hans “små skridt” koncept holder en del af vejen, fordi det er ikke det at tabe sig der er et problem. Det er at holde vægten. Ikke et år eller 2 eller 3, men resten af livet. Og er man så overvægtig som en del af deltagerne i TV programmet (som jeg altså kun har set uddrag af), ja så er der et mentalt aspekt at tænke på. Er de ikke både fysisk og psykisk afhængig af mad? Og det med psyken ændres jo ikke ved at tabe sig.
  Utallige undersøgelser viser at hurtige vægttab ikke er noget folk kan holde i længden.
  Ingen tvivl om at Chris ved hvad han taler om og gør et kæmpe stykke arbejde for overvægtige danskere, men hvad med bagefter vægttabet?
  En livsstils skift skal jo også gå på det mentale, den psykiske afhængighed forsvinder jo ikke lige pludselig.
  Det er klart at motivationen er størrer når man taber sig hurtigt, men jeg er ikke så sikker på at det er holdbart i længden. Selvom jeg da håber det.

  • Mange tak :-)

   Det er såmænd heller ikke fordi, at jeg ikke tror på, at elementer i Per Brændgaards koncept kan virke i forhold til visse typer mennesker, hvilket jeg også har kommenteret tidligere.

   Men i forhold til stærkt overvægtige (som jeg jo selv var), tror jeg ikke på, at “små skridt” er vejen frem, for der er en stor chance for at man tager på, hvad man måtte have haft af små vægttab under vejs. Og sker det, risikerer man at miste motivationen for hvad nytter det at tabe lidt på et par uger for så at tage endnu mere på i løbet af få dage.

   Jeg tror, at motivationen i høj grad kommer som følge af, at man kan se konkrete resultater forholdsvis hurtigt. Det er groft sagt benzinen på bålet og er det som kan drive stærkt overvægtige til at holde fast og kæmpe videre.

   Med hensyn til det med det livslange vægttab, så tror jeg nu stadig på Chris’ model i forhold til “Chris På Vægten” projektet vil vise, at et flertal af os deltagere vil holde fast i de nye gode vaner med hensyn til sund kost og regelmæssige motion.

   Det er i hvert fald, hvad jeg selv går efter og føler, at jeg holder ganske godt :-)

 15. Det korte svar på spørgsmålet i overskriften: ja!

  • Og det korte svar på dit svar er: Ikke i løbet af små fem måneder!

   • Jo.

    Prøv at forstå hvad /små skridt/-konceptet går ud på.

    Tro det eller ej, men du har faktisk selv lavet SmåSkridt…. Du har indført store tiltag som FOR DIG er overkommelige til at opnå de resultater som du opnåede. Det er SmåSkridt for dig ellers ville du ikke kunne gøre dem.

    Konceptet SmåSkridt har intet lang tidshorisont eller mikroændringer at gøre.
    At de medfører et langsigtet langsigtede vanemønster det er noget helt andet.
    Implementeringen af de ændringer som man vil lave det kan snildt laves over kort tid i stort omfang. Der er intet i konceptet som “forbyder” hurtige få skridt :-)

    Hvordan går det forresten idag? Er de vaner du fik indarbejdet stadig en fast bestanddel af din hverdag? Og hvad med de andre som var med i udsendelserne, hvordan går det med dem?

    Har du forresten en god forklaring på, hvorfor kun 5% af dem som gennemgår den ene hurtigkur efter den anden opnår et varigt vægttab?

 16. Jeg har på ingen måde lavet små skridt for at komme i gang med min livsstilsforandring. For mig var det store skridt fra dag 1:

  – Markant ændring af kosten, herunder fuldstændig slut med junk food, fokus på at spise sund mad og ekstra stor fokus på ændre mængden af mad, eksempelvis ved kun at spise en tallerken til frokost og aftensmad.

  – Masser af træning med henblik på at kickstarte vægttabet og nå i mål så hurtigt så muligt ud fra en holdning om, at jeg så kunne bruge fokus, tid og ressourcer på at indarbejde de gode vaner.

  For mit eget vedkommende går det godt for mig og jeg holder fast i både vægttab og de gode vaner i forhold til kost og træning. Og det samme gælder faktisk også de af de øvrige deltagere, der tog Chris’ træningsmodel og coaching til sig, hvilket vil sige fire ud af 6 deltagere. Det er vist ikke kun 5 % :-)

 17. Hej Leif

  Jep, 4 ud af 6. Fedt for jer. Det viser vel også, at holdet bag udsendelsen har været gode til at vælge de mennesker som matcher de modeller som blev serveret for jer.
  Hvor mange var med i opløbet/castingen/”jobsamtalen”?

  små skridt tager du alt for bogstavlig. Det er småt i mental betydning, men fysisk kan det sagtens være store effekter i kilo.
  Tro mig….du har ikke lavet store skridt….du har lavet de skridt som du opfattede som overkommelige/små. at disse skridt har stor fysisk effekt er bare herligt for dig.

  citat fra hæftet:

  Små skridt opfylder to krav:

  De virker: De er gode for din vægt og din sundhed
  De passer til dit liv: De er realistiske – både nu og på længere sigt.

  citat slut.

  Man må sige, at du har taget nogen skridt der virker for dig og passer til dit liv.

  næste citat: Små skridt er ændringer i dine nuværende vaner – ændringer, som du selv har lyst til, og som du let kan fortsætte med på lang sigt.
  citat slut.

  Måske skulle du bestille brochuren…den koster kun 38,75 incl porto.
  Det er måske et for stort skridt at tage for dig, at sætte dig ind i Små Skridt?

  Forresten du fik aldrig svaret på følgende i facebook-debatterne:
  Hvad ville Chris’ træningstid og coaching koste, hvis man skulle have det i samme omfang som du og de andre fik adgang til? Hvor mange timer brugte du/I sammen med ham? 100? Hvad koster han i timen udenfor TV og anden licensbetalt reklametid? kan 1000 kroner incl moms gøre det?
  ((((og nej, det er ikke noget misundelse eller noget…snarere spørgsmål som bør få dig til at tænke, at ikke alle kan få adgang til de serviceydelser I fik adgang til…så ja, I er stadig 4 personer af de 5% som klarer sig efter et hurtigt vægttab)))).

  • Jeg ved ikke hvor mange der var med i “opløbet/castingen/jobsamtalen”, som du hentyder til. Personligt blev jeg spurgt umiddelbart efter et firmaforedrag med Chris og jeg kunne umiddelbart sige ja eller nej til at deltage i projektet, uden yderligere interviews eller samtaler.

   Jeg fornemmer, at du “hinter” efter at de seks deltagere skulle være udvalgt specielt ud fra en række succeskriterier således, at chancen for at nå i mål skulle være størst mulig og at programmet dermed ville blive en “sikker” succes, men det er på ingen måde tilfældet. Vi seks deltagere blev valgt som en blandet flok for at give en bred repræsentation i forhold til Familien Danmark, og længere er den ikke.

   Med hensyn til at jeg skulle have taget små skridt, så forstår jeg egentlig ikke, hvordan du kan lægge de ord i min mund, når det er MIG der har været igennem forløbet og oplevet, hvordan jeg har opnået de resultater som jeg har udelukkende gennem STORE SKRIDT! Det, der virkede for mig, var et solidt skub, masser af træning og en markant her og nu ændring af min livsstil.

   Men når det er sagt, må folk jo vælge, hvad der virker for dem, men for mit vedkommende er der ingen tvivl om, at det var de store skridt, der hjalp mig i mål og har fået mig til at fastholde vægttabet og den sunde livsstil.

   Med hensyn til det med at bestille “små skridt” brochuren til kr. 38,75 og prøve på at sætte mig ind i dette koncept, så drejer det sig ikke om, at det skulle være et for stort skridt at tage, men udelukkende om, at jeg ikke føler noget behov for det. Jeg ved, hvad der virkede for mig, og længere er den såmænd ikke. At det måske kan virke for andre, er helt fint, men jeg tror bare ikke på det, hvis man er markant overvægtig.

   Hvad angår dit spørgsmål om, hvad Chris’ træningstid og coaching vil koste, så har jeg ingen anelse om det, men mon ikke at du kan få svar på det, hvis du kontakter Chris direkte via hans website (www.chrismacdonald.dk).

   At alle ikke har kan få adgang til hans “serviceydelser” er jo ikke ensbetydende med, at man ikke kan komme i gang med at træne og lave om på en usund livsstil. Dels kan man jo få meget inspiration fra Ha’ Det Godt og By På Skrump udsendelserne og ikke mindst Chris’ website. Dernæst kan man også få en masse viden og inspiration fra min blog og jeg svarer meget gerne på spørgsmål fra interesserede, da jeg gerne vil give videre.

   Men nok svar og diskussion om “små skridt” konceptet, som Per Brændgaard (og du) gerne vil sælge. Det er helt fair, men jeg vælger i lighed med diskussionen på Pers Facebook gruppe at stoppe yderligere kommentering af dette koncept. Folk må selv vurderer, hvad der er godt for dem og hvad der hjælper dem i mål med et forhåbentlig livsvarigt vægttab.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: