Hvad sker der med folk?

Her til aften har jeg set et videoklip på Jyllands-Postens website omhandlende tyveri af benzin.

Ifølge indslaget bliver der stjålet benzin hvert femte minut fra danske tankstationer, svarende til over 100.000 gange om året.

Ganske vist er benzinpriserne steget til et meget højt niveau over de seneste år, men hvad er det lige der sker der med folk, når de gør sig til tyve for en tankfuld benzin?

Comments

 1. Benzin og diesel er faktisk utroligt billigt, og er IKKE fulgt med de alm. prisstigninger, men det siger vi ikke højt.
  Derfor er det totalt uhørt at køre fra regningen.
  “Vores” lokale tankstation er meget hårdt ramt, og siger det er flere gange dagligt.
  Det er godt nok utroligt ringe af folk.

 2. Ja, det varer næppe længe før det bliver som på mange tankstationer i USA, hvor man skal gå ind i butikken først, og få “lukket op” med sit creditcard – til ekstra bevær for tankstationen, og for den store del af befolkningen som godt kan gennemskue konceptet med at betale for en vare man har taget.

  • Personligt vil jeg selvfølgelig blive lidt irriteret, hvis man skal ind i butikken først for at betale på forhånd, men omvendt forstår jeg egentlig godt, hvis ejerne af tankstationerne besluttede sig for at gøre det.

   Trist udvikling er det i hvert fald :-(

 3. Det skal åbenbart igen gå ud over folk i almindelighed, at der er nogle, der ikke kan opføre sig ordentligt – men det er jo i grunden en ældgammel historie.

 4. Jeg tror at der er økonomiske problemer og hårdt ramte familier – og at det vil blive værre. Det generer mig, at der ikke tales om det på flere måder – perspektivet til andre lande, hvad gør vi for at hjælpe hinanden, hvordan fungerer “fattigdomsfælden” og hvordan kan vi bedste på et lidt højere plan sørge for at samfundet ikke falder fra hinanden i to grupper.

  • Tyveri er nu engang tyveri, Donald, og jeg kan ikke umiddelbart set linket mellem simpelt benzintyveri og “fattigdomsfælden”.

   Har man ikke råd til “driftskomkostningerne” ved at have en bil, skulle man hellere kigge på offentlige transportmidler, end at begynde at stjæle benzin. Hvad bliver det næste så, hvis man ikke kan få pengene til at slå til i forhold til sit forbrug? Tyveri i en butik? Bankrøveri?

   Anyway, i den sidste ende er de lovlydige kunder, der kommer til at betale for dem, der ikke kan kende forskel på dit og mit.

 5. Sister Bonde
  Billig og billig ?
  nu har prisen nogen gange noget med indkøbs prisen at gøre.
  mangel og efterspørgelse. ud over de aftalte priser.
  Ja så er der den smarte måde staten beregner afgift på Benzin og Diesel
  de bliver den største VINDER.
  men det gør selvfølgelig ikke tyveri bedre.
  Heller ikke selv om man er kendt.

 6. Enig med dig Leif… Det er tyveri og der er INGEN undskyldning for dette…. Det ender jo desværre bare med at man ikke kan tanke nogensteder uden at skulle betale først – trist i mine øjne…

 7. Jeg vil bare smide en hurtig julehilsen – jeg håber at du får en god og hyggelig jul! :D

Trackbacks

 1. […] Hvad sker der med folk? […]

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: