Det bliver helt sikkert ikke sidste gang…

Hvis du har fulgt med her på bloggen over det sidste år eller to, ved du at jeg har skrevet en hel del indlæg om det med at komme ud af komfortzonen i forskellige sammenhænge. Det kan være i form af fysiske udfordringer, mentale forandringer eller bare det at skubbe til en gammel indgroet vane. Når man som jeg har været igennem en så stor livsstilsforandring som jeg har været over de sidste par år, føles det efterhånden som en selvfølgelighed, at jeg på løbende basis skal prøve at presse mig ud af komfortzonen. Ellers tænker jeg, at man ender med igen at låse sig fast i gamle (og ofte usunde) mønstre og vaner.

Så da min veninde Benita for en måned eller to siden begyndte at snakke om, at jeg da skulle tage med på Skanderborg Festivalen, kunne jeg mærke, at jeg blev presset lidt i forhold til min komfortzone. Indtil da havde jeg den fastlåste holdning, at festivaler bestemt ikke var noget for mig. Jeg elsker ganske vist god musik, men jeg havde noget et meget stereotyp billede af, at festivaler var lig med alt for mange mennesker, mudder, dårligt vejr, tvivlsomme sanitære forhold og alle andre former for dårligdomme :-)

Imidlertid lykkedes det for Benita at skubbe til mig i sådan en grad, blandt andet ved at opfordre mig til at tage min egen medicin med hensyn til det med at komme ud af komfortzonen, at jeg besluttede mig for prøve at deltage i Skanderborg Festivalen – ganske vist kun i en enkelt dag, men det var nu også en stor nok udfordring i sig selv for en person, der indtil i går overhovedet ikke kunne forestille sig, at deltage på en festival :-)

Imidlertid skulle det vise sig, at selv en enkelt dag på Skanderborg Festivalen ville blive til en super fantastisk dejlig oplevelse. Udover at komme rundt på festivalpladsen, og opleve alle mulige forskellige og glade mennesker, kunstnere og bands, var Skanderborg Festivalen 2010 bare en super dejlig, positiv og livsbekræftende “udfordring”. Faktisk kan jeg ikke huske, at jeg overhovedet har hygget mig så meget og festet løs på en så fed måde :-)

Generelt set var der masser af musikalsk varietet på programmet, men fredagens fedeste oplevelse var uden sammenligning “Hej Matematik“, som gav koncert på Bøgescenen. Søren Rasted og hans nevø Nicolaj Rasted formåede i den grad at få alle med i en kæmpe eksplosion af fed musik, performance og dans. Jeg blev i den grad revet med i den skønneste eufori man kan forestille mig når det gælder en koncert. Og beviset dagen derpå var i hvert fald, at jeg i den grad kunne mærke, at jeg havde brugt både stemmebånd og alle mine “danskemuskler” (primært lægmuskler) til at deltage i denne fantastiske koncert.

Så min personlige konklusion efter bare en enkelt dag på Skanderborg Festivalen er ganske simpel: Jeg skal helt sikkert tilbage og deltage på festivalen næste år, og også være der mere end bare en enkelt dag. Om jeg så ligefrem kommer til at overnatte i telt, må jeg tage som en ny udfordring til den tid, men jeg er i hvert fald garanteret som deltager på Skanderborg Festivalen 2011 :-)

En sidste kommentar: Jeg ved godt, at det er nemt at sige, at man bare skal være åben overfor nye udfordringer i det hele taget. I virkeligheden er det selvfølgelig langt sværere, når det kommer til stykket. Omvendt vil jeg endnu engang opfordre alle til, at prøve på at komme ud af deres komfortzone i stort set enhver sammenhæng. Der venter så mange gode oplevelser og ikke mindst muligheden for at udvikle sig på det personlige plan.

Der er virkelig noget som ordsproget “Use it or lose it”.

Comments

 1. Jeg tror det er “festival-år” i år. Jeg deltog også i min første festival tidligere på året, – og kan kun sige som dig; det er ikke sidste gang jeg gør det.

 2. Skanderborg og Roskilde Festival skal prøves min. en gang i livet. Tror du har ret omkring at komme ud af komfortzonen engang i mellem.

  Hvad bliver det næste? En flerdags tur til Festivalen i Skanderborg med medbragt telt eller overnatning i lejet “dåsetelt” ;0)

  Personligt kommer jeg ud af min komfortzone med bjergvandring rundt om i verdenen og hver gang jeg sætter mig i et fly er jeg ude af min komfortzone.

  • Det bliver helt sikkert til mere end én dag på Skanderborg Festivalen næste år. Om det så bliver i medbragt telt eller i et lejet dåsetelt må tiden vise ;-)

   Lyder super med bjergvandring :-)

 3. Michael Holm says:

  Jeg giver dig 112% ret vedr. Hej Matematik på Skanderborg. De var SUPER på Bøgesenen, og dagens afslutning med Medina på RytmeHans, sammen med Mike Sheridan og 90’er festen i P3-Teltet, var fredag en KANON oplevelse på Skanderborg 2010.

  Vedr. festivaler, så kan man ikke sammenligne Skanderborg med Roskilde, og jeg glæder mig til, at vi ses i Bøgeskoven i 2011.

 4. Det lyder som en fantastisk oplevelse. Jeg har aldrig været på festival, men… jeg kan sagtens forestille mig, at det er noget der skal prøves. :D

  • Det var virkelig en super dejlig oplevelse med Skanderborg Festivalen, Jens, og du må love mig at du får prøvet det :-) Jeg tænker faktisk, at det bestemt også vil være noget som du vil synes om :-)

 5. Kære Leif.
  Jeg mindes stadig en undervisers ord, da hun en dag fortalte os om en af de største forhindringer for indlæring, nemlig at sige ; Jeg ved det….
  Da hun derefter sagde : Husk nu, I ved ingenting før I har gjort det…
  Så var jeg med 100%.
  Glæder mig på dine vegne over oplevelsen.
  Kærligst Ann

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: