Selv 50 % rabat på multimedieskatten gør den stadigvæk til en 100 % dårlig idé!

Jeg har netop hørt i Nyhederne på TV 2, at Venstre, de Konservative, Dansk Folkeparti og Kristendemokraterne vil indføre en 50 % rabat på multimedieskatten for ægtepar og samboende, hvis de begge betaler den omstridte skat.

50 % rabat lyder jo normalvis som en ganske interessant ting, men når det lige netop gælder multimedieskatten, så er denne skat altså stadigvæk en 100 % hamrende dårlig idé desuagtet den foreslåede rabat.

Det skriger ganske til himlen, når politikerne på den ene side ønsker at gøre Danmarks til verdens førende it-nation, og samtidigt indfører en skat, som i den grad begrænser udviklingen indenfor dette område. Samtidig vil hele Folketinget jo gerne være med til at mindske CO2 udledningen, hvilket jo blandt andet kan ske ved, at medarbejdere i højere grad anvender moderne it-teknologier og arbejder hjemmefra. Så kunne vi både spare på CO2 udledningen som følge af færre mennesker på vejene, og samtidigt mindske spildtiden i bilkøerne. Sidst, men ikke mindst, kunne det måske være med til at øge produktiviteten, hvad Danmark har hårdt brug for i en stærkt globaliseret verden. Men nej, vi indfører selvfølgelig en skat, som gør det uinteressant for rigtig mange medarbejdere at få it-udstyr stillet til rådighed af arbejdsgiveren.

Multimedieskatten burde aldrig have været indført. Men i stedet for at rette op på fejlen, og fjerne denne skat en gang for alle, gør regeringen, Dansk Folkeparti og Kristendemokraterne næsten det endnu mere grinagtigt ved at tilbyde de nævnte 50 % rabat til ægtefælller og samboende, der lige nu begge betaler multimedieskat.

Det er sgu en ommer!

Comments

 1. Hej Leif.
  Jeg er enig med dig i at multimedieskatten er dybt godnat. Jeg er helt med på at betale skat fordi min arbejdsgiver betaler min private telefonregning – det er jo et direkte tilskud til min privatøkonomi.
  Men at min mand skal betale skatten udelukkende fordi hans arbejdsredskab på jobbet tilfældigvis er en bærbar PC, helt uanset at han aldrig arbejder hjemme, og iøvrigt aldrig kunne få lyst til at bruge sin arbejdsPC privat, det synes jeg er en fejl med helt urimelige perspektiver.
  Hvor mange mennesker kan man så ikke beskatte for at have en teoretisk mulighed for at bruge deres arbejdsredskab til private formål?

  • Hej Trine,

   Den skat skulle ganske enkelt aldrig have været indført, og det er desværre et godt eksempelv på at politikere indfører lovgivning, som de tror har en virkning/symbolik, og ender med at virke nærmest modsat. Eksempelvis er der jo flere firmaer, der tilbyder løsninger omkring bruttolønsordninger på it-udstyr netop for at begynde at udligne effekten af multimedieskatten.

   Og dit eksempel med din mand, skriger jo til himlen.

   Desuden tænker jeg, at de tilbudte 50 % rabat kun kommer til at gælde et fåtal af ægtepar/samboende, efter som at mange ægtepar allerede har fravalgt it-udstyr fra firmaet, da man netop ikke ønsker at blive dobbeltbeskattet for eksempelvis ADSL.

 2. Og apropos emnet, faldt jeg over denne artikel i Computerworld: Regeringen skærer multimedieskat med 100 millioner

 3. Jeg er rystet over denne skat ligesom dengang man indførte bruttoskat og ikke ville kalde tingene deres rette navn – Er denneher egentlig ikke også bare en bruttoskat? Der er jo ikke cigarkasse-systemer i statsbanken, alle pengene havner i samme tragt.

  • Jo, det er helt sikkert endnu en bruttoskat!

   Ufatteligt at regeringen og resten af Folketinget ikke kan se, at det er et fodskud af format, og kun er med til at begrænse udviklingen i samfundet :-(

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: