Suunto pulstræning rocks!

Her til aften afholdte jeg min første officielle Suunto pulstræning hos fitness dk i Helsingør, hvor jeg har fast hold hver onsdag kl. 16.45 og 17.45 i november, december og januar.

Kort fortalt så går pulstræning ud på, at man i højere grad end normalt styrer intensitet og indsats ud fra deltagernes individuelle pulsniveau. Så i stedet for at instruktøren på løbende basis beder deltagerne sætte mere eller mindre belastning på under træningen, angiver han eller hun et pulsniveau som deltagerne skal ligge på i løbet af et givent tidsinterval. Og da pulsen generelt set er et par minutter om at stabilisere sig, når man ændrer på belastningen, er det vigtigt at arbejde med længere træningspas, hvor man giver deltagerne mulighed for at ramme det ønskede pulsniveau. Det er også med til at “dræne batteriet” på en anden måde end traditionelle spinninglektioner. Man opnår således man en meget effektiv træning, som både øger udholdenhed og samtidig er en effektiv måde at forbrænde fedt på.

Det hele sker via et avanceret og alligevel let tilgængeligt system fra finske Suunto, som producerer pulsure og specialure indenfor dykning, trekking og lignende. Deltagerne udstyres med et specielt pulsbælte, som man kan låne ganske gratis i receptionen hos de fitness dk afdelinger, der anvender systemet. Man kan selvfølgelig også købe sit eget bælte og få dette indstillet med sine helt individuelle indstillinger og data. I selve spinningsalen er der opsat en trådløs modtager, et lærred og en projektor, som i realtid viser alle deltagernes konkrete puls og pulsen i procent i forhold til makspulsen. Dermed kan alle deltagere følge med i både deres egen og de øvrige deltageres pulsniveau. Instruktøren bruger selvfølgelig disse oplysninger til at at “dirigere slagets gang”, primært i forhold til om en given deltager presser sig selv for lidt eller hårdt. Som udgangspunkt er disse tal anonyme forstået på den måde, at der blot står anført et tilfældigt pulsbælte-ID på lærredet. Dette pulsbælte-ID kender den enkelte deltager imidlertid selv bekendt, hvorimod at andre som udgangspunkt ikke kender det. Hvis man køber sit eget bælte, kan man til gengæld få kodet det med sit eget unikke kaldenavn.

Når timen så er slut, får deltagerne et overbliksbillede med gennemsnitlig pulsniveau og et estimat over, hvor meget de har forbrændt i løbet af lektionen. Endvidere giver systemet mulighed for, at man enten kan få udskrevet eller tilsendt en e-mail med detaljerede træningsoplysninger, heriblandt en graf over pulsudviklingen. Har man sit eget pulsbælte husker systemet endvidere de seneste træningspas således, at man kan se udviklingen i sin pulstræning.

Ud fra de mange postive tilbagemeldinger som jeg fik efter timen, er der ingen tvivl om, at Suunto pulstræningssystemet er et fantastisk system, der virkelig kan hjælpe den seriøse spinning-/cyklingdeltager til at målrette træningen, og lære at arbejde mere intelligent med pulszoner og intensitet.

Så min egen konklusion er helt klar: Suunto pulstræning rocks!

Jeg vil derfor helt klart opfordre alle interesserede til at kigge forbi fitness dk i Helsingør og prøve systemet. Jeg står i hvert fald klar med systemet hver onsdag kl. 17.45 i november, december og januar måned :-)

Comments

 1. Det system har vi haft på prøve nede i vores lille spinning klub og er lige nu igang med at spare op til at få det, da det, som du skriver, giver en mere målrette træningen og vi oplevede også at et par deltager faktisk gav sig lidt mere, end de plejede, fordi de og alle andre, kunne se at de ikke gav si også selvom de var anonyme. ;)

  Måske jeg skal se om jeg kan nå at få en tur hos dig inden du stopper. Kan man godt betale for en enkelt time eller to, eller skal man meldes ind?

  • Jeg er helt enig, Catarina: Mere målrettet træning, og det skaber det et godt konkurrencemoment mellem deltagerne :-)

   Det er muligt at få en gratis prøvetime, hvis man bare ringer inden da :-)

 2. En af instruktørerne brugte det i valby, ret sejt og meget motiverende. Desværre forsvandt brugen af det med hans ophør af timer, super ærgeligt.

  • Om tirsdagen kører fitness dk på Nørrebro med et lignende system (Activio), så du kan jo smutte forbi der :-) Det er en gut, der hedder Brian, som kører de timer, og han er virkelig, virkelig god :-)

  • kirsten jepsen says:

   Valby kører da stadig med systemet også i andre timer end Thomas P. Mener alle timer der hedder cykling puls kører med systemet på. Kan klart anbefae man får sit eget bælte og feedback det er meget motiverende :-)

 3. Værd at overveje:o)

 4. Activio bestemt værd at overveje at deltage på, hvis man ikke har prøvet det før. Det giver også instruktøren mulighed for at holder lidt øje med samtlige deltagere under hele timen ved hjælp af pulsindikationerne. Samtidig kan man ikke “gemme” sig.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: