Alder ingen hindring…

Jeg har tidligere undervist i spinning hos fitness dk i Gentofte, og i den sammenhæng havde jeg den store fornøjelse at møde et helt specielt menneske i form af en norsk kvinde, som hedder Agnes.

Udover at hun altid er sød, smilende og livsglad, er det specielle ved Agnes, at hun desuagtet en alder på 75 år alligevel giver den max gas på alle de øvet og elite timer som jeg har været instruktør på. Hun presser sig selv helt op i det røde felt under hele timen, og når man som instruktør går rundt blandt deltagerne for at presse dem lidt mere under intervaller og finaler, formår Agnes at fyre den endnu mere af – faktisk så meget at hun nærmest “kører fra” fra flertallet af de øvrige deltagere, som er en hel del yngre end Agnes.

Nu underviser jeg ikke længere fast i Gentofte, da jeg har nok i mine faste spinning- og cirkeltræningshold hos fitness dk i Birkerød. Det afholder dog ikke Agnes fra at kigge forbi Birkerød engang imellem. Faktisk havde jeg igen i går glæden ved at have besøg af Agnes, som for øvrigt havde valgt at bruge sin cykel som transportmiddel for at komme fra Gentofte til Birkerød. Det er jo alligevel en frisk cykeltur på 14 km hver vej, men det afholder ikke Agnes for at komme til Birkerød for at gennemføre en times benhård spinning :-)

Jeg har den dybeste respekt for Agnes, hendes indsats og altid store livsglæde og dejlige humør, som smitter på fantastisk vis. Hvis jeg ender med at have bare halvdelen af den energi som Agnes har nu, når jeg bliver 75 år, vil jeg stille mig tilfreds og være ovenud lykkelig :-)

Man siger jo, at alder ikke behøver at være en hindring, og jeg tænker at Agnes er noget nær det absolutte bevis på, at det er sandt som det er sagt!

Comments

  1. Pudsigt nok kender jeg også en Agnes – godt nok dansk. Hun er i dag 62 år, cykler, løber, går ture, løber langrend om vinteren – presser altid sig selv til det yderste.
    For 10 år siden, da vi lærte hende at kende, cyklede hun hver dag på arbejde – 10 km hver vej. Og derudover løb hun i fritiden og gik lange ture.
    Der må være noget med det navne – utroligt seje kvinder! Og hende vi kender er også utrolig gavmild :-)

  2. Det var dog imponerende. Men det er skønt at læse sådan nogle historier om exceptionelle mennesker…. jeg tror det giver os andre nogle gode mål for hvad man kan her i livet. :D

  3. Fantastisk livsbekræftende. Al respekt for Agnes og andre af hendes slags. Hvor er det pragtfuldt, at man kan blive ved med at få det bedste ud af livet, uanset en fremskreden alder. Hun tjener virkelig som god inspiration for alle os andre. :-)

  4. Skøn historie. Energiniveauet er åbenbart proportionalt med alderen :-)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: