Om mig

Mit navn er Leif Carlsen, er 52 år og er gift med Eva.

Jeg er født og opvokset i Mundelstrup, som ligger små ti kilometer fra Århus. Jeg er den yngste af fire søskende, hvoraf den ene er min tvillingebror. Mine forældre gav os børn en tryg og sjov barndom, som for mit og min tvillingebrors vedkommende jo var ekstra meget præget af, at vi i hinandens nærvær altid havde en legekammerat på samme alder. I perioder kunne jeg dog godt være lidt træt af, at der altid var en “kopi af mig” ved min side. Jeg var dog ikke mere træt af det end, at hvis der var øretæver i luften blandt legekammeraterne, var det jo altid godt at have sin tvillingebror med – så var vi jo altid to til at slå igen :o) Og selv om at jeg nu har lært at klare mig selv i de fleste situationer og prøver at undgå øretæver, vil jeg bestemt ikke undvære min tvillingebror (eller for den sags skyld resten af min dejlige familie).

Rejsen mod et nyt liv…

Den 5. maj 2008 mødte jeg et menneske, der i den grad skulle vise sig at være med til at forandre mit liv – ganske betragteligt endda!

Jeg havde nemlig fornøjelsen at møde sundheds- og motionseksperten Chris MacDonald. Han var på besøg i den virksomhed jeg var direktør for på det tidspunkt for at holde et foredrag om sundhed og motion for medarbejderne. Og hold da fast, hvor gjorde han det godt, ja, faktisk var han helt fantastisk og var utrolig motiverende og inspirerende at høre på.

Da foredraget var slut, fulgte jeg Chris til den døren og takkede ham for et spændende foredrag. Da vi skulle til at tage afsked og give hånd, spurgte han mig, om han måtte have lov til at ringe til mig vedrørende et nyt projekt som han var ved at starte op. Uden at tænke meget videre over det, sagde jeg ja og var selvfølgelig lidt spændt over, hvad det kunne være.

Der skulle imidlertid ikke gå lang tid før at jeg fandt ud af det. Allerede næste formiddag ringede Chris’ assistent, Carina, og hun gik direkte til sagen ved at spørge mig om, hvad jeg havde bestemt mig for. Jeg svarede noget i retning af “øh, bestemt mig for hvad?”. Carina kunne så godt høre, at jeg ikke havde snakket med Chris. Carina kunne så fortælle mig, at Chris gerne ville have mig til at deltage i et nyt tv-program med titlen “Chris på Vægten“. I overskrifter gik det ud på at hjælpe en række personer til et forhåbentlig livslangt vægttab gennem en gennemgribende livsstilsforandring, som skulle løbe over et helt år.

Der løb vel et par tusinde tanker igennem mit hoved i løbet af et øjeblik, herunder at jeg jo måtte leve med, at Familien Danmark kunne følge med, når jeg skulle op på vægten og ikke mindst når der skulle trænes. Og der skulle virkelig trænes igennem! Faktisk skulle vi træne seks dage om ugen, herunder tre gange i følgeskab med Chris og hans hjælpetræner Mette. Dernæst skulle vi acceptere at DR fulgte os typisk hver 5-6 uge med tv-optagelser og interviews samtidigt med, at vi skulle sende e-mail opdateringer hver dag til Chris med informationer om vægt, træning, kost, hvile, humør m.m.

Imidlertid tog det mig ikke mange sekunder at tage beslutningen om at sige ja. Jeg så det på den måde, at jeg jo netop havde fået en “once in a life time” chance. Og trods bekymringer om forfængelighed, blufærdighed og alt muligt andet, var der i min verden kun et muligt svar: “Ja tak, jeg vil meget gerne deltage i dette projekt”. Jeg tænkte ganske enkelt, at det jo var den ultimative måde at committe sig på ved at gå på landsdækkende tv samtidig med, at jeg ville få Chris MacDonald som personlig træner og coach under hele forløbet!

Den 10. maj 2008 gik startskuddet så til “Chris på Vægten” og dermed også starten på en fantastisk rejse mod et nyt og meget lettere liv. Vi startede med at blive målt og vejet på alle mulige måder for at få et udgangspunkt i forhold til vægt, kondital, BodyAge, risiko for livsstilssygdomme og meget andet. Faktisk lykkedes det mig, at opnå et samlet vægttab på næsten 40 kg – 30 kg i løbet af de første tre måneder og næsten 10 kg i løbet af de efterfølgende tre måneder!

Link til indlæg om 100 km med blod, sved og tårerHele projektet sluttede med, at jeg gennemførte et løb på ikke mindre end 100 km i et hug – kun et år efter at jeg havde vejet næsten 40 kg for meget og en så dårlig kondition, at jeg knap nok kunne løbe 1 km!

“Chris på Vægten” projektet var dermed et helt år fyldt med fantastiske oplevelser, som jeg aldrig nogensinde vil glemme!

Hvis du har lyst til at læse mere om min hele livsstilsforandring, så klik her for se masser af indlæg om emnet. Har du lyst til at læse i detaljer om min oplevelse med 100 km løbet, så klik her (det er hård men også indlevende læsning, og jeg vil påstå, at hvis du læser fra start til slut, vil du næsten føle at du var med hele vejen). Skulle du have lyst til at se DR’s udsendelse om 100 km løbet, så klik her.

Min uddannelse i korte træk

Efter at have taget 10. klasses udvidede afgangseksamen tilbage i 1984, gik jeg i gang med den teoretiske del af EFG Handel og Kontor uddannelsen på Århus Købmandsskole. Umiddelbart efter at jeg var færdig med min eksamen, kom jeg i lære i Radio & TV afdelingen i Bilka i Tilst ved Århus og jeg gik dermed i gang med den praktiske del af min erhvervsuddannelse. Min uddannelse og efterfølgende karriere i Bilka og Dansk Supermarked står stadig som noget af det bedste, der er sket for mig, professionelt set. Jeg lærte utrolig meget om godt købmandskab, om det at tage ansvar og være i stand til at træffe hurtige beslutninger og gennemføre dem med stor kraft og beslutsomhed. Selv 20 år efter, jeg blev udlært, kan jeg stadig gøre brug af det, jeg lærte i min tid i Bilka.

Og så fik jeg gang i karrieren…

Et års tid efter at jeg var færdigudlært, rejste jeg ud i den store verden i forbindelse med at jeg fik tilbudt en stilling som Support Manager hos Atari. Ja, okay, det var nu kun i Albertslund, så det var ikke så langt væk som jeg fik det til at lyde, men det var nu alligevel en stor forandring at flytte fra vante og sikre omgivelser i Århus til for mig ukendte Storkøbenhavn. Anyway, det blev starten på tre gange frem og tilbage mellem Sjælland og Jylland i perioden 1988 til 1997 i forbindelse med jobskift. I år har jeg dermed 10 års jubilæum her på “Djævleøen”, hvilket så absolut er okay med mig, da jeg er utrolig glad for at bo tæt på København med de mange muligheder, som storbyen tilbyder.

Jeg bliver ind imellem spurgt om, jeg har lavet en konkret karriereplanlægning, og svaret på dette spørgsmål er meget simpelt: Klart nej! Jeg har ikke brugt mange sekunder på at tænke karriere som sådan, for jeg tror ganske enkelt ikke på, at man kan planlægge sin karriere. Jeg tror til gengæld på, at hvis yder en solid indsats og går til arbejdet med engagement, flid og ærlighed, så skal man nok komme videre med karrieren. Mit bedste råd i denne sammenhæng er derfor: Pas dit job og pas det godt. Så skal der nok være nogen – internt som eksternt – der får øje på din indsats og de resultater du skaber og som vil tilbyde dig nye spændende udfordringer!

Du kan se mit fulde karriereforløb i mit Curriculum Vitae ved at klikke her.

I forbindelse med, at jeg afholder foredrag om min livsstilsforandring, 100 km løbet og det at sætte nye store mål i livet, har jeg oprettet en virksomhed til formålet. Jeg har – surprise surprise – valgt at navngive virksomheden “100km Guy Company”. Idéen er at drive foredrags-, coaching- og konsultentvirksomhed overfor firmaer, offentlige virksomheder, institutioner og andre som har brug for sparring og træning i forhold til at opnå bedre resultater og gå efter nye mål. Min mangeårige baggrund med ledelse samt alt det som jeg har lært af Chris MacDonald under Chris på Vægten livsstilsforandringsprojektet gør, at jeg har en tyrkertro på, at jeg kan hjælpe andre til blive bedre til stort set hvad som helst!

Foden under eget skrivebord!

energio1. september 2012 startede jeg virksomheden energio op og det er intet mindre en fantastisk at udleve drømmen om at kunne leve af det som jeg synes jeg er allerbedst til, nemlig at få det allerbedste frem i andre mennesker og få dem til at udnytte deres fulde potentiale. Jeg brænder således for at hjælpe virksomheder og individer med at skabe mere energi og fokus og derigennem opnå bedre resultater. Firmaets motto er derfor også ganske passende: energi der skaber resultater!

Social Selling CompanyDen 8. april 2014 startede jeg også virksomheden Social Selling Company sammen med Eva Sachse (som jeg sidenhen er blevet gift med) i forbindelse med at vi talte om de mange salgs- og markedsføringsmuligheder, der er opstået i forlængelse af de sociale mediers udbredelse. Hos Social Selling Company hjælper vi virksomheder bruge social selling og content marketing i deres salgs- og markedsføringsindsatser. Vi brænder for at hjælpe disse virksomheder med at konvertere den tillid som de allerede har gennem medarbejdernes netværk til stærkere relationer og konkret forretning.

Fritidsinteresser

Jeg er en stor gadgetfreak med en stor interesse for smartphones og lignende mobile enheder. Herudover sætter jeg stor pris på bare at slappe af og genoplade batterierne med at læse nyheder på nettet, lytte til en god podcast eller se en spændende film.

For lidt over en del år tiden stiftede jeg også bekendtskab med golf (klik her for at læse mere om min interesse for golf). Desværre har jeg ikke mulighed for at bruge så meget tid på golf som jeg gerne ville, men når jeg er ude på golfbanen, sætter jeg meget stor pris på det. Det er altid skønt med frisk luft og ikke mindst at få tankerne på noget andet end bare arbejde :-)

Er der noget jeg har glemt?

Hvis der er noget du mener, jeg lige frem har glemt eller som jeg ikke har beskrevet godt nok, så drop mig en mail. Der er en ganske god chance for, at du får svar :-)