Når nidkærhed, mistro og smålighed bliver en usmagelig kæphest…

Skatteminister Kristian Jensen har været ude i pressen og fortælle, at han nu starter en klapjagt på ansatttes frynsegoder.

Skatteministeren vil ganske enkelt tvinge virksomhederne til systematisk at føre regnskab over samtlige frynsegoder, der tilbydes til den enkelte medarbejder. Og hvis markedsværdien af disse frynsegoder overstiger 5.500 kroner, skal dette indberettes til skattevæsenet.

Det kunne eksempelvis være firmabetalt fitness, ekstra fridage, privat brug af firmaets brobizz, gratis influenzavaccine og lignende.

Selvfølgelig skal man betale sin skat jævnfør den til enhver tid gældende lovgivning på området – ingen tvivl om det!

Men personligt synes jeg, at Kristian Jensen, som jeg ellers normalt synes er en meget fornuftig fyr, går alt for langt med hans nidkærhed for at indkradse sølle 25 millioner kroner (dette tal kommer fra Kristian Jensen selv).

Jeg vil for øvrigt tro, at det kommer til at koste de danske virksomheder betragtelig mere 25 millioner kroner at lave den påkrævede registrering. Hvad blev der lige af den borgerlige regerings fokus på lettelse af virksomhederne administrative byrder?

Jeg synes simpelthen, at det er smålighed og mistro på første klasse (skal han for øvrigt ikke selv beskattes af det?) at jagte skattekroner med nærmest 10 decimaler. Der er endda i forvejen ganske detaljerede regler på området.

Kontrol er naturligvis nødvendigt i et eller andent omfang i forhold til vort skattesystem, men det gjorde vel heller ikke noget, hvis der bare var en vis grad af tiltro og tilid til borgerne og virksomhederne.

Smålighed har vi vist i forvejen rigelig af her i landet…

Comments

 1. Leif Jensen says:

  Dette er jo endnu et eksempel i rækken på at Danmark er et svært land at drive virksomhed i – og det uanset om vi har en blå eller rød regering. Private virksomheder, og dermed arbejdsgivere, ses stadig af samfundet som de fæle kapitalister, der med tvang istedet for motivation er “forpligtiget” til at holde hjulene igang i Danmark. Tænk på hvad vi som land kunne udrette hvis vi gik over til “motivations” metoden.

  • Helt enig, Leif.

   “Big Brother” samfundet er ikke bare et science fiction scenaria, men er i høj grad på vej til at blive en realitet, og det kommer i hvert fald aldrig til at virke motiverende på nogen som helst, ej heller folks lyst til at betale skat.

  • Claus Hollmann says:

   Enig – smålighed er dette lands kendetegn. Og det har Socialdemokraterne skabt gennem mange år.

 2. WOW – har I virkelig ikke allerede saadan et system? Det er skattemanden godt nok hot paa her i UK. De har foer vaeret efter os fordi vi havde brugt for mange penge paa vores personale. :)

 3. Tina Thomsen says:

  Hvad med at anskue det “festlige indslag” med den “gule hat”, og udvikle et system, der sikrer at vi (os inden for HR) kan håndtere dette i dagligdagen?

  http://www.tinathomsen.wordpress.com

 4. Et typisk eksempel på at janteloven fungerer i bedste velgående i Danmark.
  Det vil koste langt mere at administrere loven – end det der kommer ind i revenue, men alle skal være ens i Danmark.
  Skatteminister Kristian Jensen ved udemærket godt at der er forskel på mikro- og makro økonomi, så hvorfor prøve at manipulere befolkningen.
  Svaret er faktisk ganske enkelt : han er politiker.
  I genem årenes løb har der kun været ganske få politikere ,der har fortalt befolkningen sandheden – en af dem var Mogens Glistrup og en anden var Erhardt Jakobsen.
  Danmark tjener kun penge via eksportfremmende erhverv – så resten er bare at bytte penge fra en kasse til en anden.

  Hvad formålet er med at beskatte folk i h.o.r – er mig helt uforståeligt, fordi det hæmmer den generalle produktivitet og aktivivitet.
  For at generalisere lidt så tag et eksempel på en indkomst på 100kr. – ingen skat og forbrugeren bruger alle pengene – de er gang i hjulene!
  Samme 100kr . men der skal betales 40kr i skat – og forbrugeren må spare på alt – og Danmark kører langsomt rundt. Staten ender stadig op med alle pengene – men alt er dødt!

  • Interessante betragtninger, som jeg sagtens kan tilslutte mig.

   Og hvis der ikke bliver gjort noget for at ændre på disse ting, kommer velfærdssamfundet altså til at gå konkurs.

 5. Totalt latterligt, god damn Venstre er blevet en flok socialister…

  Dbh Martin

 6. Enhver kan da sige sig selv at “bogføring” i sådan en grad af alle ansatte vil koste virksomhederne langt mere end 25 millioner.

  Hvorfor foreslår han ikke bare en højere selskabsskat ? – Det er jo i sidste ende blot vores penge han er ude efter…

  • Jeg fatter i hvert fald ikke, hvorfor at han bruger krudt i pressen på at få skabt en masse badwill og udstille sig selv som super smålig.

   I princippet ville han sikkert kunne “skrave” ekstra 25 millioner kroner ind, ved blot at bede SKAT om at være lidt ekstra opmærksomme på håndhævning af de forskellige skatteregler.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: