Markedets bedste smartphone

htctytn111.jpg

Så har jeg atter fået ny mobiltelefon :o) Denne gang i form af en HTC TyTN, som er en Windows Mobile 5.0 baseret Pocket PC smartphone.

Det er nok de færreste, der kender til navnet HTC – i hvert fald indtil nu. Der er nok flere, der kan nikke genkendende til navnet Qtek, som har været det brand, som HTC’s produkter har været markedsført indtil nu. Det er imidlertid slut nu og HTC vil fremover være navnet som deres produkterne vil blive markedført under.

Motorola har igennem lang tid syntes at det er cool, at forkorte deres produktnavn til at matche udtalen (eksempelvis RAZR, der udtales Razor). HTC er desværre også hoppet på denne popsmarte vogn med navngivningen af deres nye produkter. TyTN udtales således som “Titan” på engelsk, ligesom at HTC’s nye smartphone hedder MTeoR og udtales “Meteor” på engelsk. Men nok om, hvordan deres produktnavne udtales og tilbage til selve produktet og min vurdering af det.

HTC TyTN specifikationer:

 • Pocket PC mobiltelefon
 • Quad band med 2G (GSM), 3G (UMTS) samt EDGE understøttelse
 • Microsoft Windows Mobile 5.0 med AKU 2.0 opdatering
 • 400 MHz. processor
 • 128 MB ROM og 64 MB SDRAM
 • 2.8″ TFT-farveskærm med 240 x 320 pixels opløsning, 65.536 farver
 • Fuldt QWERTY tastatur
 • Bluetooth 2.0
 • WLAN/Wi-Fi 802.11b/g trådløst LAN
 • 2 megapixel digital kamera med macro funktion
 • Dimensioner (h x b x d): 112,5 x 58 x 21,95 mm
 • Vægt: 176 gram inklusive batteri

Hvad får du så?

Grundlæggende er HTC TyTN en videreudvikling af den succesfulde Qtek 9100. Den største forskel på de to modeller er, at 9100′eren er ren 2G Pocket PC mobiltelefon i modsætning til TyTN’s kombinerede 2G og 3G (højhastighedsdataoverførsel samt videotelefoni) understøttelse.

Den teknologiske opgradering har imidlertid en pris i form af, at TyTN vejer 176 gram mod 9100′erens 150 gram. Umiddelbart lyder 26 gram ikke af meget, men det er dog en vægtforskel, der kan mærkes. Omvendt er 176 gram stadig en okay vægt og TyTN kan derfor stadigvæk være i en jakkelomme uden, at man føler at jakken tynges for meget af mobiltelefonens vægt.

De to bedste “features” med HTC TyTN og for den sags skyld også Qtek 9100′eren, er efter min mening den forholdsvis store TFT-farveskærm og i endnu højere grad det udtrækkelige QWERTY tastatur.

htctytn14.jpg

Hvad angår skærmen, så er det såmænd ikke fordi, at TFT-skærmen har en specielt høj opløsning, da den “kun” er på 240 x 320 pixels. Imidlertid er kombinationen af opløsning og skærmstørrelse rigtig god, hvilket gør, at alting står dejligt skarpt og detaljeret. Samtidigt er baggrundsbelysningen også ganske god – det kan dog være lidt svært at se skærmen i meget skarp sollys (som vi jo har for tiden), men det problem er jo generelt for alle TFT-farveskærme. En smart funktion er, at når du trækker tastaturet ud, drejer skærmbilledet automatisk til at være horisontalt.

Hvad angår det udtrækkelige QWERTY tastatur, så er det ganske enkelt bare genialt! Når man som mig svarer på rigtig mange e-mails på farten eller skriver en del sms’er, er et rigtigt QWERTY tastatur nærmest uundværligt – det har jeg i hvert fald erkendt nu, efter at have prøvet rigtig mange forskellige løsninger.

Når det gælder Smartphones og det, om man vil have et fuldt QWERTY tastatur, er man altid nødt til at indgå et kompromis omkring størrelse og vægt kontra funktionalitet. Der findes jo traditionelle Smartphones som Qtek 8310 eller HTC MTeoR med helt almindeligt mobiltelefontastatur, muligheden for at tjekke e-mails og websider og en forholdsvis lav vægt på omkring 100 gram. Problemet er bare, at hvis man skal svare med mere end “OK” eller lignende på en e-mail, så er disse Smartphones ikke så praktiske. Det er selvsagt meget nemmere med et fuldt QWERTY tastatur, men man må så til gengæld acceptere en vægt på ca. 150-300 gram, afhængig af model og funktionalitet.

Med HTC TyTN må man acceptere en rimelig vægt på 176 gram mod at man til gengæld får et fuldt og for øvrigt rigtigt godt QWERTY tastatur og dermed synes jeg, at der er en fornuftig balance mellem vægt og funktionalitet. Det er i hvert fald fantastisk nemt at skrive eller svare på e-mails eller sms’er med det udtrækkelige tastatur. Prøv det og jeg tror, at du vil blive positivt overrasket uanset, om du vælger en Qtek 9100 eller HTC TyTN.

htctytn81.jpg

I forbindelse med udviklingen af TyTN, har HTC heldigvis lyttet til noget af den konstruktive kritik, der har lydt fra brugere og anmeldere i forhold til en række praktiske mangler på Qtek 9100′eren. Derfor er TyTN blandt andet blevet udstyret et jogdial, som gør det nemmere at bladre i kontakter, e-mails m.m. Samtidigt er mobiltelefonen blevet udstyret med en dedikeret Windows menutast og OK-tasten, som gør det nemmere at navigere uden at man skal bruge touchskærmen. Kameraet er også blevet opgraderet til to megapixel og selvom at det er en klar forbedring, synes jeg nu personligt, at der stadig er et langt stykke op til den billedkvalitet og funktionalitet, som et godt digitalkamera giver.

Materialekvalitet og “look”

Endelig synes jeg også, at selve materiale- og samlekvaliteten er blevet bedre i forhold til 9100′eren således, at TyTN fremstår lidt mere eksklusiv med et generel flot finish. Processormæssigt har HTC opgraderet TyTN til en 400 MHz. processor mod Qtek 9100′erens 200 MHz. Det er ikke fordi, at Qtek’en var langsom som sådan, for den fungerer i bund og grund ganske fornuftigt og er stadig et rigtig godt køb. Men man kan selvfølgelig godt mærke, at TyTN har en meget hurtigere processor og at navigation blandt applikationer foregår lidt hurtigere.

Udover, at TyTN i sig selv har fået en flottere fysisk finish end 9100′eren, har HTC også valgt at “udstyre” deres nyeste Pocket PC mobiltelefon med et “frisk grønt look” i form af det præinstallerede tema og baggrundsbillede. Man kan selvfølgelig sagtens gå tilbage til det traditionelle blå Windows tema, som også ligger på TyTN, men rent faktisk synes jeg, at det nye grønne “look” er med til at give mobiltelefonen et dejligt frisk præg. Så for mit eget vedkommende har jeg tænkt mig at holde fast i det friske look – måske fordi at jeg som 39-årig føler brug for lidt farve på min aldrende tilværelse :o)

3G – ubrugelig til videotelefoni, godt til data

htctytn15.jpg

Som nævnt tidligere, understøtter TyTN også 3G mobiltelefoni, hvilket betyder højhastighedsoverførsel af data samt videotelefoni. Hurtig overførsel af data i forbindelse med webbrowsing og e-mail, kan jeg sagtens forholde mig til og der er ingen tvivl om, at der er en markant forskel i hastigheden ved overførsel af data i 3G netværk kontra “gammeldags” 2G. Det går meget hurtigere og pludselig kan man bruge webbrowsing til noget på en mobiltelefon.

Hvad jeg til gengæld ikke forstår, er den hype, der er omkring 3G videotelefoni. På jobbet er vi stort set alle udstyret med 3G mobiltelefoner, som dermed kan bruges til videotelefoni. Imidlertid bruger ingen af os det overhovedet – nok mest af alt fordi, at vi ikke kan se nogen som helst seriøs brug af videotelefoni. Når man taler i mobiltelefon, er det typisk fordi at man er på farten, hvor videotelefoni under alle omstændigheder er helt ubrugeligt. Jeg har i hvert fald svært ved at se, hvad man skal bruge det til i erhvervsmæssig sammenhæng.

Alternativer

Der findes selvfølgelig alternativer, når det gælder begrebet Smartphones. Både Nokia, Sony Ericsson, Motorola og en del andre producenter har deres egne bud på Smartphones. Hvis man kan generalisere indenfor begrebet Smartphones, så er der Microsoft Windows Mobile Smartphones og så er der alle de andre. Det skal forstås på den måde, at findes en del producenter, som supporterer Microsofts Windows Mobile platform, eksempelvis HTC, Samsung, Motorola m.fl. De øvrige producenter har deres egne mere eller mindre propritære teknologier, som selvfølgelig i et eller andet omfang kan tjekke mails, synkronisere med Microsoft Outlook eller andre lignende programmer. Dog er der den store forskel, at de Smartphones, som er baseret på Windows Mobile platformen, anvender den såkaldte Microsoft ActiveSync teknologi til at synkronisere data, hvorimod de “andre” anvender deres egne propritære løsninger til at synkronisere data. Personligt foretrækker jeg ActiveSync teknologien, som efter min mening tilbyder den bedste realtime synkronisering – både, når mobiltelefonen er tilsluttet computeren pr. kabel eller Bluetooth.

activesync.jpg

Og ActiveSync fungerer for alvor godt og effektivt med AKU 2.0 opdateringen i mobiltelefonen og virksomhedens Exchange-server, hvis den er opdateret med den seneste Service Pack. Det giver nemlig mulighed for den såkaldte Push E-mail teknologi, som gør at e-mails bliver “skubbet ud” til mobiltelefonen, så snart at e-mails modtages på Exchange serveren. Dermed skal man ikke manuelt tjekke, om man har fået e-mail eller med et fast defineret tidsinterval – hvis der kommer mail til dig på Exchange-serveren, bliver mails ganske enkelt automatisk sendt til din Smartphone. Det samme gælder kalenderen og Tasks, som altid er i synkronisering med serveren. Og det virker altså bare tip-top og meget overbevisende.

Konklusion

Alt i alt synes jeg, at HTC TyTN lige nu er markedets absolut bedste bud på en brugbar og praktisk Smartphone – også når man holder den op imod de mange andre alternativer, der finder på markedet lige nu. TyTN er fornuftigt i størrelse og vægt (den måtte dog gerne lige have vejet 20-30 gram mindre) og den har nogle særdeles brugbare værktøjer og funktioner, hvilket gør TyTN til et fantastisk arbejdsværktøj. Rent stabilitetsmæssigt synes jeg også, at den fungerer rigtigt godt og solidt – specielt holdt op imod et alternativ som Palm Treo 650, der er alt for ustabil efter min mening.

For mit eget vedkommende kan jeg i hvert fald berette om, at min personlige produktivitet er blevet væsentligt forbedret, efter at jeg tog en Windows Mobile Smartphone i brug. Jeg har dermed ikke længere den spildtid, som jeg ofte havde, når jeg på farten og jeg er sikker på, at det bliver endnu bedre med min nye TyTN Smartphone, som du nok kan høre, at jeg er meget begejstret for :o)

Hvis du har lyst til at vide mere om HTC TyTN og se nogle levende billeder af produktet, så har Mobility Today produceret en lille video, som giver “A First Look”. Klik på afspil knappen nedenfor for at se videoklippet.

Comments

 1. Kan se at den vejer 3 gram mindre end Palm Treo 650.

 2. Ja, og så slipper man for Treo 650’eren store antenne :o)

 3. Johnny Jensen says:

  Har den dansk tastatur?
  Hvor har du købt den henne?
  Hvad syndes du så om den nu her efter et par dage?

 4. Hej Johnny…

  Ja, den har tastatur og ROM, d.v.s. danske menuer og dansk ordbog.

  Jeg har skaffet den via mit firma, som kan indkøbe HTC TyTN hos den danske distributør.

  Jeg er stadig lige begejstret for den. Kan virkelig mærke hastighedsforskellen i forhold til Qtek 9100. Det samme gælder selve “buildkvaliteten” – den virker ganske enkelt bedre skruet sammen end 9100’eren og materialerne virker lidt mere eksklusive. Og så er tastaturet også bedre.

  Jeg ville ikke tøve, hvis jeg var dig :o)

  /Leif

 5. hej leif nu er der gået 14 dage er der slet ingen problemmer med din tytn. jeg er lidt i tvivl om det skal være en tytn eller en p990 men der er vel ingen sammenligning mellem w m 5 .o og Symbian OS 9.1

 6. Hej Peter…

  Nej, jeg synes at TyTN fungerer rigtig godt – både i relation enheden generelt set og med hensyn til batteritid og synkronisering af data.

  Med hensyn til sammenligning mellem Windows Mobile 5.0 og Symbian er der ikke nogen direkte sammenligning. Personligt er jeg ikke i tvivl om at det er en af markedets bedste Smartphones og hvis du bruger en Windows pc, bør du slet ikke være i tvivl. ActiveSync synkroniseringen mellem pc og TyTN spiller altså bare perfekt :o)

  /Leif

 7. Jesper Sehested says:

  Hej Leif
  Sidder og overveje at købe en TyTN, men har et stort spørgsmål som jeg ikke kan finde svar på. Det er hvad der sker når der ikke er mere strøm på. Forsvind alt data, eller blive det bare liggerne som altid?

  /JSJ

 8. Hej Jesper…

  TyTN er heldigvis blevet forbedret kraftigt på dette punkt i forhold til Qtek 9100’eren, som tabte alle data, når den løb tør for strøm.

  TyTN holder nemlig på alle data uanset, om det er fordi, at selve enheden løber tør for strøm eller hvis du decideret fjerner batteriet for eksempelvis at skifte SIM-kort.

  Så spring du bestemt bare ud i at investere i en TyTN – det er altså en fed Smartphone :o)

  /Leif

 9. Jesper Sehested says:

  Hej Leif

  Nu er jeg også blevet den heldig eje af en TyTN. Nu stå jeg bare og skal hav et MicroSD kort til den, Så vil jeg bare lige hørt hvor stort dit er. Gide ikke købe et 1 GB og så den ikke kan tag det, ikke fordi jeg ikke tro den kan, men der er ikke meget tilbage af SU nu. så vil ikke laver sådan en fejl hehe.

 10. Hej Jesper…

  Super – tillykke med den :o)

  1 GB MicroSD virker helt fint i en TyTN, så køb du trygt sådan en størrelse.

  /Leif

 11. Vores edb afd. har kigget på mange løsninger. Jeg er ikke selv bekendt med windows muligheder men det vi kigger efter er en smartphone samt server software hvor flere brugere kan køre på en og samme mailadresse og serveren opdaterer push-style så alle kan se ind og udgående mails fra både stationær og mobil enheder. Blackberry kan det i udlandet men tdc som er udbyder her i landet kan ikke få det til at virke. Nogen som har en god ide ? Som mobil enhed lyder TyYN jo perfekt men kan server softwaren leverer denne specielle løsning ? Hilsen Søren

 12. Hej Søren…

  Jeg kender desværre ikke til, hvordan man får en Windows Mobile baseret Smartphone til at løse den problematik – kan forestille mig, at det har noget at gøre med lade en Public Folder bliver understøttet af Push, men det er kun et gæt.

  /Leif

 13. Tak for den grundige test af dit nye legetøj. Jeg har selv været hooket længe, men en eller anden stemme fraråder mig altid at købe den. Tror jeg er bange for telefondelen ikke er “handy” nok, eksempelvis med enhåndsbrug og lign.

  Mit valg og dillema stod derfor mellem en 8310 og en M600. Resultatet er derfor jeg har en af hver :-)

 14. Hej Kim,

  Faktisk har jeg for få dage siden fået en HTC S-620, som jo er en meget mere “handy” model end HTC TyTN (tjek eventuelt http://www.qtek-user.dk/model.php?id=32).

  Det er ganske vist “kun” en Windows Mobile for Smartphones og ikke en Windows Mobile for Pocket PC (med de fordele og ulemper som det giver), men til gengæld skal man ikke “slide” tastaturet ud hver gang, at man skal skrive en mail eller sms.

  Samtidigt er vægten kommet ned på 130 gram og tykkelsen af Smartphonen er helt perfekt – nu kan man faktisk have mobiltelefonen i inderlommen i et jakkesæt.

  Hvis du kan få mulighed for at prøve S-620’eren, så gør det – du bliver positivt overrasket :o)

  Hilsen

  Leif

 15. Er du fortsat glad for HTC S-620?

 16. Ja, rigtig meget.

  De nævnte fordele og ulemper ved at S-620’eren “kun” er udstyret Windows Mobile for Smartphones og ikke Windows Mobile for Pocket PC, står jeg stadig ved, men jeg synes bare, at det hele bliver udlignet ved den lave vægt og små fysiske dimensioner.

  Jeg har endda netop haft lejlighed til, at prøve en HTC P4350, som jo er 5 millimeter tyndere end TyTN, hvilket gør, at den har et mere handy format (til gengæld er det jo ikke en 3G telefon som TyTN er). Men når man har prøvet S-620’eren og sætter stor pris på, at man ikke skal “slide” tastaturet ud i tide og utide, så var P4350’eren nu heller ikke noget for mig.

  Samtidigt synes jeg, at det er en fornøjelse med S-620’eren, at man kan gør alt via tasterne. På både TyTN og P4350 skal man jo ofte bruge pegepinden på den trykfølsomme skærm, for at gøre forskellige ting – det er ikke altid nemt, når man er på farten.

  /Leif

 17. Tusinde tak for svaret – så er den bestilt!

  Glædelig jul og godt nytår 2007 – og tak for en superweblog!

 18. Det var så lidt – any time :o)

  Også glædelig jul samt et godt og lykkebringende nytår til dig og din familie.

  Og tak for ros :o)

  Mange hilsner

  Leif

 19. Nå det blev en Samsung i320 i stedet for – og så en fin smartphone og med et flot design!

 20. Helt enig og vægten er jo endda lidt lavere end S-620’eren. Eneste minus ved i320’eren er dens batteritid, som er forholdsvis lav.

  Men stadigvæk en rigtig fed og ultratynd Smartphone. Tillykke med den :o)

  /Leif

 21. Peter Jørgensen says:

  Jeg bruger i øjeblikket 2 MB hukommelse og kan ikke benytte støre mængde i min S110. Hvor meget hukommelse kan jeg tilføre til denne.

  Peter

 22. Jeg har slet ikke erfaring med S110’eren, hvorfor jeg ikke kan hjælpe med svar på det spørgsmål.

  Prøv eventuelt at besøge http://www.qtek-user.dk og tjek deres forum.

  /Leif

 23. Peter Jørgensen says:

  Undskyld jeg udtrykte mig forkert. Hvor meget hukommelse kan jeg tilføje til HTC TyTN?

  Peter

 24. På nuværende tidspunkt kan du udvide med et 2 GB MicroSD memorykort.

  /Leif

 25. Kan HTC TyTN synkronicerer til Lotus Notes ??

  /Benny

 26. Hej Benny…

  Ikke som standard. Så skal du til at købe et ekstra stykke synkroniseringssoftware, eksempelvis IntelliSync fra Pumatech:

  http://www.dominopower.com/issues/issue200204/synchronize001.html

  /Leif

 27. Hej

  Overvejer at købe en HTC TyTN, er der nogle der er bekendt med om der er mobil selskaber der yder tilskud?

  /Jens E

 28. Hej Jens…

  Prøv at ringe til butikschef Tommy Nielsen hos Sonofon på telefon 72 12 52 15. Han er normaltvis altid frisk på en fornuftig pris – både med og uden tilskud.

  /Leif

 29. Hej Leif

  Det prøver jeg, tak for hjælpen

  /Jens E

 30. Hej Leif
  Tror en TyTN bliver min næste smartphone, har dog lige et ? jeg håber du kan hjælpe med.
  Kan man svare sms uden at slå tastetur ud og kan man gøre det med en hånd i normal størrelse, tit man lige sidder i et møde og skal skrive med den ene hånd under bordet

  MVH
  Martin

 31. Hej Martin..

  Du kan godt svar på en sms uden, at skulle slå tastaturet uden, men næppe med hånden – dertil er tastaturet på skærmen simpelthen for lille. Men du kan gøre det med den medfølgende stylus pegepind.

  /Leif

 32. Hej Leif,

  Tak for den oplysende blog.

  Jeg synes det gode indhold svækkes ved at du korrekt nævner “propritære teknologier” som et negativt argument for de uspecificerede “øvrige producenter”, uden at tilføje at langt de fleste af de mange specifikke Microsoft produkter du nævner også er “propritære teknologier”.

  Hans

 33. Hej Hans…

  Det er såmænd ikke fordi, at jeg prøver på at antyde noget omkring de øvrige producenters synkroniseringsteknologier.

  Jeg har prøvet mange forskellige former for synkroniseringssoftware fra hardwareproducenter som Palm, Psion, Sony Ericsson, Nokia m.fl. og jeg ville bare ønske, at de ville bruge flere ressourcer på, at blive ved med at udvikle deres bud på synkroniseringsløsninger.

  /Leif

 34. Bjarne Mobeck says:

  Jeg har ligesom dig chekket markedet ift. mine behov, og fandt at der reelt kun var to telefoner, som opfyldte kravene. HTC TyTN (rædselsfuldt navn) og Sony E. 990.
  Har tidligere haft en Sony E. 900, som jeg har været godt tilfred med, men som til sidst havde problemer med kalibreringen af skærmen.
  HTC TyTN blev valgt primært pga. den meget lette synkronisering med Exchange og fordi, jeg havde hørt, at kvaliteten var klart forbedret ift. de “gamle” Qtek.

  Jeg er godt tilfreds med valget, men synes, at batteriet hurtigt dør ( i løbet af under 24 timer) og er lang tid om at lade op igen. Ligeså kan der være problemer med, at det ikke påbegynder opladningen med det samme.

  Har du samme problem ? Hvis ikke, kræver det nok et nyt batteri.

  Iøvrigt så har jeg installeret TomTom på den og købt en lille Holux Bluetooth GSM antenne, så den fungerer fint som navigator også.
  Men så må man investerere i et 2 GB kort, ellers er der ikke meget plads tilbage at gøre godt med til diverse andre ting.

  Ved du om der findes et sted på nettet med firmware opdateringer til “dyret”

 35. Hej Bjarne…

  En forklaring på, at dit batteri kun holder en dags tid kan være, hvis du bruger TyTN i et 3G-netværk. Generelt set er batteritiden dårligere, når man bruger 3G-mobiltelefoner i 3G-netværk – der skal åbenbart mere kraft og saft til :o)

  For mit eget vedkommende er jeg generelt set en heavy user af både mobiltelefoni, data og sms’er, at jeg nok bare altid har vænnet mig til, at jeg som regel skal lade mobiltelefonen hver dag eller hver halvanden dag.

  Du kan finde firmware opdateringer på http://www.qtek.dk, hvis du registrerer dig. Hvis du ellers har købt din TyTN indenfor de seneste par måneder og det er en dansk model, findes der ikke nogen firmware opdatering på nuværende tidspunkt (den som firmware opdatering, der ligger på http://www.qtek.dk, er den samme som i de TyTN’s, som har har været solgt i de seneste måneder).

  /Leif

 36. Jens E says:

  Hej
  Jeg er blevet den lykkelige ejer af en HTC TyTN. Er meget glad for den, men kan ikke få Fly og MMS til at virke, mangler den rigtige opsætning. Er der nogen der kan hjælpe?
  / Jens E.

 37. Hej Jens…

  Prøv eventuelt at tjekke Qtek-user.dk under deres forum:

  http://www.qtek-user.dk/forum.php?kategori=1

  /Leif

 38. Lars Frederiksen says:

  Så vidt jeg kan se er der lidt forvirring hvad angår begreberne Smartphone og Pocket PC og jeg er da heller ikke klar over om jeg selv har helt styr på det. Jeg mener HTC TyTN er en Pocket PC og at HTC S-620 er en Smartphone og at det som adskiller disse to begreber er operativsystemet.

  Jeg har f.eks. en TyTN men vil egl gerne have en model med tastatur på forsiden magen til den som du har fået dig Leif. Men mit problem er bare at jeg har en del software til min TyTN og det kan så vidt jeg har fået oplyst ikke anvendes til smartphone modellerne. Jeg er blevet lidt træt af at man skal slå tastaturet ud på TyTN’en og forsøger at omgås det ved at bruge “klør fem” på skærmen eller anvende kontaktlisten fra outlook.
  Jeg gad godt finde et link til et sted hvor man kunne få en ordentlig forklaring på forskellen mellem Pocket PC og Smartphone og måske oven i købet kunne få et hint om hvor markedet er på vej hen!
  Er du glad for din S-620?

  mvh
  Lars F.

 39. Jesper Sehested says:

  Hej Leif
  Måske er du en der kan hjælpe. Jeg har en HTC TyTN, den ringer bare altid med hemmeligt nummer. Jeg kan ikke finde ud af hvordan jeg slå det fra. På min gamle mobil, var det noget man gjorde på mobilen. Derfor tro jeg også det er sådan på denne, ved du hvordan man gør? Håbe du kan hjælpe
  Mvh
  Jesper Sehested

 40. Hej Jesper…

  Hvis du trykker én gang på Send knappen (knappen med det grønne telefonrør) og så vælger Menu og Indstillinger, så skulle du gerne kunne finde et punkt med Send Nummer eller Vis Nummer – der kan du ændre det således, at du ikke længere ringer med Hemmeligt nummer.

  Mange hilsner

  Leif

 41. Jesper Sehested says:

  Super :D 1000 tak

 42. Hejsa…
  Jeg har uden held forøgt at ændre alarmtonen på TyTN fra de defaults der er, til noget mere brugervenligt, men uden held. Kan det passe, at det ikke kan lade sig gøre ikke at blive vækket til andet en hundeglammen, en splatlyd eller en optaget-tone?;-)

  M.v.h.

  Mads – Grønland

 43. Hej Mads,

  Det gør du under ur-funktionen og alarm-fanebladet, hvor du klikker på Alarm-klokken – her kan du vælge en anden alarmlyd.

  /Leif

Trackbacks

 1. […] Årsagen til valget ligger dels i gode anbefalinger fra min tvillingebror, dels at der netop er frigivet synkroniseringssoftware (Missing Sync for Windows Mobile), som gør at Mac-brugere som mig rent faktisk kan synkronisere med en Windows Mobile 5 enhed. Og så har det været et ufravigeligt krav, at der var et fuldt tastatur. Når man som jeg skriver mange e-mails og SMS’er, så værdsætter man et fuldt tastatur. Det har Treo’en og det skal den næste telefon også have. Den nye telefon er 112,5 mm høj, 58 mm bred og 21,95 mm tyk og vejer 176 gram. Til sammenligning er Treo 650 113 x 59 x 23 mm og vejer 179 gram. Jeg slipper Treo’ens udvendige antenne, som er på størrelse med en finger på ca. 15 mm højde. […]

 2. […] i høj grad er tale om en opdatering i forhold til den oprindelige TyTN. Jeg vil derfor henvise til min oprindelige test af HTC TyTN for detaljerede kommentarer til grundkonceptet bag […]

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: