Hvis nu FCK og Brøndby byttede chef…

bif_logo.jpg

fck_logo.jpg

Så har jeg fundet tid til at begå endnu et lille tankeeksperiment og denne gang har jeg fået tænkt over, hvad der ville ske, hvis F.C. Københavns bestyrelsesformand, Flemming Østergaard, og Brøndby IF’s administrerende direktør, Per Bjerregaard, byttede job. Idéen til netop dette tankeeksperiment har jeg fået efter, at Brøndbys spillemæssige krise efterhånden har udviklet sig til noget nær en farce og at det ikke virker som om, at Per Bjerregaard har tænkt sig at gøre noget ved det for alvor – hverken ved at foretage udskiftning af træner eller spillere eller for den sags skyld selv tage konsekvensen og lade nye kræfter komme til. Jeg er klar over, at det er utænkelig, at Flemming Østergaard ville sige ja til at blive administrerende direktør for Brøndby IF og sandsynligvis lige så urealistisk, at FCK’s aktionærer ville acceptere Per Bjerregaard som bestyrelsesformand for Parken Sport & Entertainment, men jeg vælger nu alligevel at tænke denne næsten vanvittige tanke ud :o).

Brøndby-chef Flemming Østergaard

flemming_oestergaard5.jpg

Hvis Brøndby IF fik den karismatiske Flemming Østergaard som ny administrerende direktør, ville det unægtelig blive lidt af et “wake up call” for både spillere, trænere og ikke mindst Brøndbys hårdtprøvede fans. Alene Flemming Østergaards til tider kontroversielle og meget ligefremme stil, hvor han altid kalder en spade for en spade, ville utvivlsomt skabe modstand og problemer til at starte med, men jeg er 100 % sikker på, at det ikke ville gå Flemming Østergaard det mindste på – tværtimod ville det sandsynligvis motivere ham endnu mere i den store turnaround som Brøndby har brug for.

Man må gå ud fra, at Flemming Østergaard – for at han ville sige ja til stillingen – ville kræve, at han fik fuldstændig frie hænder til at gennemføre de forandringer, som Østergaard måtte finde nødvendige. Jeg tror, at han ville starte med en større analyse af, hvilken størrelse Brøndby IF rent faktisk er og dermed også få et overblik over, hvad potentialet i forhold til spillere, trænere og bestemt også forretningsdelen. Når Flemming Østergaard har gjort det og han har udarbejdet en plan for genopretningen af Brøndby og fastsat nogle klare målsætninger, ville han gøre noget af det, som han er bedst til, nemlig eksekvere og gennemføre de planlagt forandringer og tiltag. Østergaards plan ville sandsynligvis også medføre en del personaleudskiftninger og jeg tror at de to første, der ryger ud, er sportsdirektør Anders Bjerregaard og træner Tom Køhlert. Andre ville sikkert følge og nogle såmænd nok også af egen fri vilje. Under alle omstændigheder ville Brøndby utvivlsomt blive en anden klub på mange måder, da Flemming Østergaard utvivlsomt ville gøre meget for at professionalisere klubben og prøve på at gentage den kommercielle og sportslige succes som han har gjort F.C. København til.

FCK-chef Per Bjerregaard

per_bjerregaard.jpg

Jeg tvivler meget på, at F.C. Københavns spillere, trænere og øvrige medarbejdere ville opfatte det som et “wake up call” at få Per Bjerregaard som bestyrelsesformand. For at være ærlig tror jeg faktisk, at de næsten ville opfatte det som det stik modsatte – specielt når FCK har været vant til en yderst handlekraftig Flemming Østergaard igennem mange år. Det siger jeg fordi, at jeg ikke ser Per Bjerregaard som specielt hurtig og handledygtig ledertype og da slet ikke, når der skal gøre noget ved problemer. Til tider kan han virke nærmest handlingslammet, selvom det er åbenlyst, at der skal handles!

Imidlertid vil det være en stor fordel for Per Bjerregaard, at han overtager en særdeles veldrevet virksomhed med masser af dygtige medarbejdere og en særdeles veludviklet organisation. Så hvis ellers at han ikke ønsker at lave alt for mange ændringer, men derimod vil fastholde den succesmodel, som FCK har kørt efter i mange år, så vil Bjerregaard få et godt afsæt i sin nye stilling. Om så han så vil være i stand til at videreudvikle forretningen til nye højder, kan jeg til gengæld godt have min tvivl om. Efter min mening har Per Bjerregaard aldrig været dygtig til at forfølge nye muligheder rent kommercielt set. Til gengæld er han en meget stærk “klubmand” og måske kan han tilføre FCK noget nyt på denne front.

Konklusion

Min umiddelbare konklusion på dette tankeeksperiment er, at jeg ikke tror at det ville være en god idé, hvis Flemming Østergaard og Per Bjerregaard byttede job. Jeg tror ganske enkelt, at et chefbytte med disse to herrer ville være for hård en kost for både F.C. København og Brøndby IF og det gælder både spillere og trænere, men i endnu højere grad for klubbernes fans.

De massive forandringer, der vil komme i forlængelse af et så markant chefskifte i begge klubber, ville der næppe komme noget godt ud af – i hvert fald hverken på den korte eller mellemlange bane. Og for FCK’s vedkommende, så tror jeg nu også at aktionærerne under ingen omstændigheder vil give slip på Flemming Østergaard i den næste mange år ud fra ordsproget “if it ain’t broke, don’t fix it!”.

Så mon ikke bare, at både Østergaard og Bjerregaard skal fortsætte med at blive i deres nuværende job :o)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: