Interessant interview om straf

Krause På Tværs

Jeg lytter jævnligt til radioprogrammet “Krause på tværs” med journalist og forfatter Niels Krause-Kjær, da jeg finder hans journalistiske stil meget forfriskende og lige til. Samtidigt synes jeg, at Niels Krause-Kjær er god til at finde interessante emner inden for den politiske og samfundsmæssige debatsfære.

Med emnet “Bevidstløse krav om straf” var denne uges “Krause på tværs” ingen undtagelse. Niels Krause-Kjær debatterede med den pensionerede strafferetsprofessor Vagn Greve, som generelt set gerne så straffen for forbrydelser halveret, hvorimod politikerne som regel gerne vil fordoble den.

Jeg er ikke nødvendigvis enig med Vagn Greve i alle hans synspunkter, men ikke desto mindre kom han med en række interessante kommentarer til moderne strafferet og hvordan andre lande tackler denne problemstilling. Men bedøm selv – det er i hvert fald værd at lytte til interviewet, hvis du er interesseret i at høre et anderledes perspektiv i forhold til straf og resocialisering af kriminelle.

Trackbacks

  1. […] et år siden skrev jeg et blogindlæg om et interessant interview om straf for forbrydelser. Det sket i forbindelse med, at journalist og forfatter Niels […]

Skriv et svar