MyC4.com: Et fantastisk initiativ!

myc4.jpg

Her til aften så jeg “Dags Dato” programmet på TV 2 og i den sammenhæng hørte jeg om den internetbaserede “MyC4” investeringsplatform. Her kan man støtte små forretningsprojekter i lande i den tredje verden ved yde såkaldte mikrolån på eksempelvis 100 kroner eller, hvad man nu måtte synes at man har lyst til at investere i et navngivent projekt.

Idéen er, at man “byder” ind på et projekt ved at tilbyde sit mikrolån til en rente, som typisk ligger på 2-20 % pr. år (til sammenligning skal der ofte betales 100-200 % i rente, hvis pengene skal lånes lokalt) og at pengene som udgangspunkt skal betales tilbage i løbet af typisk 12 måneder.

Jeg må indrømme, at jeg er meget begejstret for MyC4-konceptet og idéen med at låne små beløb direkte til indbyggere i den tredje verden således, at de kan blive selvforsørgende i løbet af forholdsvis kort tid og/eller ligefrem ansætte flere medarbejdere.

Jeg har derfor valgt at blive medinvestor i et projekt i Uganda, hvor en kvinde, Annette Mbabazi, driver en lille butik med to ansatte, der sælger kosmetik og hårprodukter. Hun vil gerne udvide butikken og tiltrække flere kunder, hvorfor at hun har brug for at låne 1.750 euros (ca. 13.000 kroner), som hun vil betale tilbage over maksimalt 12 måneder. Efter at der nu er opnået “fuld tegning” på den ønskede lånesum, er der i alt 24 investorer, der har satset mellem 10 og op til 300 euros på det pågældende projekt. Ergo behøver man på ingen måde, at være millionær for at kunne støtte en lille afrikansk virksomhed – et par hundrede kroner kan gøre en stor forskel i et tredje verdens land.

Der er selvfølgelig tale om en investering og der er dermed også en potentiel risiko for, at man mister sine penge. Udgangspunktet er dog, at låntageren skal betales tilbage pengene igen og indtil nu har MyC4 ikke oplevet, at et mikrolån ikke er blevet tilbagebetalt.

Så skynd dig at blive medinvestor i dette fantastiske initiativ – du støtter ikke alene et godt formål, men det er faktisk også lidt sjovt at være med at investere i navngivne projekter, som du selv er med til at udvælge :o)

Comments

 1. Hej Leif

  En sand fornøjelse at læse din post her… tak fordi du er med til at udbrede kendskabet til MyC4 så vi alle kan tage del i at få en fattigdomsfri verden!!

  Vi ses på http://www.MyC4.com!

  Tim

 2. Hej Tim,

  Det var skam så lidt og jeg er kun glad for, hvis jeg kan hjælpe til at med sprede det gode budskab om MyC4 :o)

  Mange hilsner

  Leif

 3. Godt nok er mikrolån ikke nogen nyere opfindelse, men enhver måde som kan afhjælpe fattigdommen i den 3. Verden og andre, skal være hjertelig velkommen. Næste håb er, at Ulandsbistanden igen kommer op på mindst 1 % af BNP…

 4. Hej

  Se også et andet godt indlæg om MYC4 her: http://www.nyetanker.dk

  Jeppe

 5. Nanna Trojel says:

  Hej Leif.
  Ligesom du blev også jeg grebet af tv-2 udsendelsen om MYC4.
  Lige nu er det nok en bedre investering end de danske banker!
  Jeg har lige modtaget 2 tilbagebetalinger og da jeg skulle reinvestere dem, støtte jeg på din hjemmeside.
  Ideen med MYC4 er genial og man får også et stort indtryk af afrikanske forhold og borgere som virkelig ønsker at gøre noget for deres fremtid, som ikke har det sikkerhedsnet, som i DK. Det var der nok mange danskere der kunne lære af.
  Jeg har reklameret meget for MYC4, men mange stoler ikke på, at de får deres penge tilbage “for de har hørt om så meget”, men nu vil jeg prøve igen, for nu har jeg jo noget at berette om mine foreløbige 2 tilbagebetalinger.
  Venlig hilsen
  Nanna

 6. Hej Nanna,

  Jeg kan berette om endnu flere tilbagebetalinger, ja faktisk får jeg tilbagebetalinger næsten hver eneste måned.

  Så jeg vil endda mene, at MyC4 investeringer er uendelig mere sikre end investering i traditionelle bankaktier. Samtidigt er det en fornøjelse at gøre en forskel hos mennesker, der har brug for hjælp til at komme videre med deres lokale forretninger.

  Mange hilsner

  Leif

 7. Hej Leif,
  Der er et godt alternativ til MyC4 – det hedder Kiva.org. Her låner man også pengene ud til småprojekter; dog uden at kræve renter.
  vh, Mikkel

Trackbacks

 1. […] I stedet for at bruge eksempelvis 300 kroner på fyrværkeri, kan du eksempelvis via danske MyC4.com hjælpe en kvinde i Uganda ved at låne hende de penge som du ville have brugt på fyrværkeri. […]

 2. […] i slutningen af oktober måned, skrev jeg et indlæg om “MyC4” investeringsplatformen, hvor man kan man via såkaldte mikrolån kan støtte […]

 3. […] Læs eventuelt mit oprindelig indlæg om MyC4 ved at klikke her. […]

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: