Nye Alliance: Danmarks nye liberale parti?

Søndag er for mig altid store avisdag og i forbindelse med jeg pløjede mig igennem aviserne, faldt jeg over den interessante nyhed om, at Anders Samuelsen er ny politisk ordfører for Ny Alliance. Med kun Naser Khader, Jørgen Poulsen og Anders Samuelsen som Ny Alliance folketingsmedlemmer, er det ikke den store overraskelse, at det lige netop blev Anders, der fik rollen som politisk ordfører – han er efter min mening den absolut skarpeste af de tre, når det gælder politiske holdninger.

Hvad der til gengæld er lidt mere overraskende – i hvert fald for mig – er, at Ny Alliance nu melder ud med en meget klar liberal profil. Helt konkret vil partiet jagte liberale stemmer hos specielt Venstre, der jo ellers er kendt Danmarks liberale parti. Det er imidlertid en offentlig hemmelighed, at mange liberalt orienterede Venstre vælgere synes, at Anders Fogh Rasmussen i sin jagt på de mange midtervælgere, har flyttet Venstre alt for meget ind mod midten og har solgt ud af mange klassiske liberalistiske værdier (det gælder blandt andet mig selv). Jeg kan derfor sagtens forestille mig, at Ny Alliance kan få succes med at tiltrække denne gruppe af vælgere.

Jeg tror til gengæld også, at det er altafgørende for Ny Alliances overlevelse, at partiet nu holder fast i sin politiske platform som et borgerligt liberalt parti. Ergo skal der ikke være mere slinger i valsen fra Ny Alliances side. Det drejer sig udelukkende om skabe resultater og vælgertillid gennem hårdt og målrettet politisk fodarbejde.

Comments

 1. Jeg synes det generelt er NAs problem. De mener det ene i denne uge, og noget andet i næste. Nu er de åbenbart højreorienterede. I næste uge kommer der sikkert noget, der ideologisk ligger mellem SF og enhedslisten ;-)
  Med den slags vilde fluktuationer varer det længe inden de får min stemme.

 2. Det er også lige min pointe: De må holde fast i deres politik og værdigrundlag nu og lade tålmodigheden og resultaterne vise, om der findes nok vælgere til, at Ny Alliance kommer i Folketinget efter næste valg.

 3. bjornkelsen says:

  En del af de vilde fluktuationer skyldtes jo den nu åbenbarede strid der var mellem Khader og Samuelsen på den ene side og Seeberg på den anden side.
  Det interessante er at det er formen eller markedsføringen der har kikset og ikke det politiske indhold – som er det samme som det hele tiden har været (læs programmet fra August 2007).

  Nu er det politik det gælder og det solide træk fremover, første lille skridt var Finansloven, men der kommer flere aftryk inden næste valg det er helt sikkert, for internt i partiet er der kompetente kræfter og en fokus som aldrig før :-)

 4. Tina Thomsen says:

  Ja, hvad giver du. Nu er de blevet liberale. Spørgsmålet er om de ikke altid har været (skabsliberale). Tror godt, at de kan få vind i sejlene nu, hvor de er kommet ud af skabet.

  TT

 5. Mit liberale hjerte råber i hvert fald på et vaskeægte liberalt parti, så jeg krydser et eller andet sted fingre for at det lykkes.

Trackbacks

 1. […] med, at dette parti havde fået mere fodfæste end det er tilfældet. Jeg håbede derfor på, at de mange nye liberale idéer og reformer, som Ny Alliance har foreslået, ville vinde så meget tilslutning blandt vælgerne, at det rent […]

 2. […] Formålet med indmeldelsen er, at han ønsker at yde et aktivt bidrag og hjælpe med at skabe liberal troværdighed bag Ny […]

 3. […] For et år siden skrev jeg om Ny Alliance og partiets “genfødsel” som Danmarks nye liberale parti. […]

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: