Det virker unægtelig pudsigt…

Danmarks Statistik i dag har offentliggjort tal, som viser, at forbrugertilliden blandt danskerne er den laveste i de sidste 16 år.

Det virker jo unægtelig pudsigt, når man tænker på, at arbejdsløsheden er den laveste i over 30 år og at der i moderne tid aldrig har været så mange i beskæftigelse.

Det får mig til at tænke på et citat af Storm P.: “Statistik er som en gadelygte. Ikke særligt oplysende, men god at støtte sig til”.

Comments

  1. Statistik baseret på meningsmålinger er direkte misvisende. Maren i kæret har lige hørt på TV, at der er krise i Danmark. Øjeblikket efter bliver hun ringet op af Gallup som spørger “Forventer du at bruge flere eller færre penge det næste år i forhold til sidste år”, og så vil Maren da selvfølgelig bruge færre penge … for hun skal jo spare op til krisen.

    Statistik baseret på observationer i samfundet er derfor meget mere relevant (f.eks. observation af arbejdsløsheden). Dog er denne form for statistik nærmest allerede forældet, når den er blevet “gjort op”.

    Men hva’ …. aviserne skal jo have noget at skrive om.

  2. Ja det er dybt underligt. Men det er nok alt den ævl og kævl fra diverse økonomer om, at NU er vi en recession, og det heler går af H til lige om lidt. Man hører snart ikke om andet. Men ikke desto mindre går det vist temmelig godt for de fleste.

    Men man kan jo let blive grebet af massehysteriet og når de så ringer fra analyseinstituttet, så skulle man jo nødig lyde som om man ikke følger med. Så der svarer man naturligvis, at “Ja uha uha… det hele går af H til lige om lidt…”

    Det er noget underligt noget :-)

    Det er lidt som når et firma “kun” har 10 milliarder i overskud. Så skynder alle investorerne sig at sælge, for et firma der “kun” tjener 10 milliader er jo i dyb krise. ALLE havde jo forventet 11 milliarder i overskud.
    Jeg ryster også på hovedet hver gang jeg hører sådan en historie ;-)

  3. Tina Thomsen says:

    Tror blot vi må erkende, at medierne danner deres egen “virkelighed”.

    TT

  4. Jeg synes egentligt ikke at det er så mærkeligt. Helt specifikt kan folk jo med egne øjne se at fødevarerpriserne stiger og huspriserne bare falder og falder. Det er meget nemt at overbevise mening mand om at det går den forkerte vej – også selvom han ikke er personligt ramt på nogen måde (endnu?). Specielt friværdien i husene har været med til at holde forbruget igang.

    I den virksomhed hvor jeg arbejder laver vi stadig et enormt overskud i hele Europa men er ekstremt påvirkede af at det går så dårligt i USA. Så globalt set går det skidt. Ud over købelysten i USA er lille, så betaler de med dollars og de er bare slet ikke så meget værd som for bare få år siden. Resultat: langt færre penge i klassen, og det påvirker virksomheden i hele verden. Rigtigt mange virksomheder som arbejder globalt lider under det samme. Så det rammer os udefra og i yderste konsekevns kunne det godt betyde fyringer i Danmark selvom problemet egentligt stammer fra USA.

    Personligt er jeg ikke nervøs, men jeg har heller aldrig redet på bølgen med at bruge friværdi og afdragsfrie lån til samtalekøkken, welness badeværelse og dyre rejser.

    Hvad ville I egentligt selv have svaret om jeres forventninger?

  5. Apropos ovenstående, så er ledigheden nu faldet til 1,6 procent, hvilket betyder, at der nu kun er ca. 45.600 ledige personer i Danmark (omregnet til fuldtidsstilinger).

Skriv et svar