Tænk at man nogensinde skulle høre det fra en Socialdemokrat…

Jeg har netop læst på nettet, at Socialdemokraternes skatteordfører, Nick Hækkerup, foreslår at topskatten bliver sænket og at der måske er færre, der fremover skal betale topskat.

Jeg havde bestemt ikke regnet med, at man nogensinde skulle høre en Socialdemokrat foreslå sænkning af topskatten. Ikke desto mindre er det meget positivt, at også Socialdemokrater vil bidrage til at gøre det mere attraktiv at arbejde og gøre en ekstra indsats, samtidigt med sort arbejde gøres mindre lukrativt.

Så i princippet bør der nu være et stort flertal i Folketinget for en sænkning af topskatten. Og når det nu er tilfældet, vil jeg opfordre vores kære politikere til at handle frem for bare at snakke om tingene. Der er trods alt noget om det engelske ordsprog, som jo siger, at “action speaks louder than words” :o)

Comments

 1. Det lyder utroligt.

  Men mon ikke også en nedsættelse af topskatten fra socialdemokraternes side vil være bundet tæt sammen med højere boligskatter, flere skatter på erhvervslivet og en lang række forhøjelser af diverse afgifter hist og her?

 2. Jeg tror helt sikkert også, at der er tale om røgslør. De vil ikke sætte skatten ned uden at hæve skatten et andet sted – og ganske givet hæve den en pæn del mere end en eventuel sænkning af topskatten.

 3. Hej Frank og Jan,

  Desværre er der nok en chance for, at I har ret, men indtil andet er bevist, vælger jeg at lade tvivlen komme Nick Hækkerup tilgode og satser på, at Socialdemokraterne for en gangs skyld gerne ville lægge stemmer til en reel sænkning af topskatten.

  /Leif

 4. Tina Thomsen says:

  Jeg havde også svært ved at tro på det nye budskab fra Socialdemokratiet. Desværre har jeg heller ikke helt troen på, at det ikke får andre konsekvenser når man er boligejer. Men du har ret – tvivlen skal naturligvis komme dem tilgode.

Trackbacks

 1. […] hvis man vil. Det er udelukkende et spørgsmål om politisk vilje, hvilket i hvert fald den Socialdemokratiets skatteordfører positiv var indstillet overfor tilbage i april måned i år. Samtidigt kommer der flere og flere rapporter, som dokumenterer, at […]

 2. […] Tænk at man nogensinde skulle høre det fra en Socialdemokrat […]

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: