Det er en trist verdensrekord

penge2.jpg

Jeg synes det er en trist verdensrekord som vi har sat her i landet, efter det i går blev offentliggjort, at Danmark nu har verdens højeste skattetryk. Tidligere har vi endda “kun” måtte nøjes med sølv i denne disciplin, men efter at vores svenske broderfolk satte skatten ned sidste år, er Danmark løbet direkte ind på førstepladsen.

At vi så får verdensrekorden i skattetryk under en borgerlig regering, gør at det kun endnu værre ud fra et ideologisk synspunkt (det gør i hvert fald ondt i mit liberale hjerte). Men jeg håber blot, at det vil være med til at øge presset for at få gennemført en skattereform snarest muligt. Vi har virkelig brug for at få lettet skatten på arbejdsindkomst således vi gør det så interessant som muligt at forsørge sig selv – også selv om det betyder, at der måske må kigges på en fjernelse af rentefradraget eller beskatning af friværdier i forbindelse med realisering af gevinster på salg af fast ejendom.

Comments

 1. Tina Thomsen says:

  Mon ikke, at det inden for en kort årrække bliver noget der vil blive arbejdet ihærdigt på.

 2. Det krydser jeg i hvert fald fingre for :o)

 3. Det værste er da næsten, at selvom vi har det højeste skattetryk i verden, er der ikke megen debat om ægte skattelettelser. Det bliver til nogen sparsomme pip hist og her, mens regeringen har lagt skattereformen i en syltekrukke, der først forventes at komme med forslag om nogle år.

 4. Ja, det er virkelig trist, at det aldrig bliver til andet end småjusteringer.

  Hvor bliver de virkelig reformer af?

 5. Så længe der er så mange der modtager kontra os der bidrager, så sker der aldrig noget. Desværre.

  Alle de der er på en eller anden form for offentlig forsørgelse føler sig hele tiden snydt, hvis vi der spytter topskat i kassen skulle slippe lidt billigere. Det er jo den største snyd de overhovedet kan forestille sig. Og de har “desværre” også stemmeret ved folketingsvalget.

  Så før vi kan få gjort noget ved skatten, så skal vi have vænnet de passive fra “sutten”… og DET frygter jeg kan blive en meget lang og sej kamp.

 6. @Jan: Hvis du ikke allerede har læst dette indlæg, så brug lige et minut på det:

  https://leifcarlsen.wordpress.com/2007/11/09/valg2007-09112007-1/

  Det er desværre så rammende i forhold til denne diskussion :o(

Trackbacks

 1. […] det er blevet “afsløret“, at danskerne har en trist verdensrekord i forbruget af sukker på ikke mindre end cirka 60 kilo i snit om året pr. indbygger, har […]

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s