Inden I forfalder til den lette løsning, når der skal servere glögg og bare drøner ned på tankstationen for at købe papvin og Blomberg glöggmix, så får I her en opskrift på, hvordan verdens bedste glögg skal laves :-)
Ingredienser:
- 2 flasker rigtig god rødvin
- 1 flaske god portvin
- 1/4 flaske spiritus (eksempelvis mørk rom)
- 250 gram rosiner
- 1 stang vanille
- 1 stang kanel
- 1 håndfuld nelliker
- Skallen af 1 citron
- Skallen af 2 appelsiner
- 150 gram friskhakkede mandler
- Rørsukker efter smag
Tilberedning:
- Portvin (ja, hele flasken), vanille, kanel, nelliker, citronskal og appelsinskal blandes i en stor gryde. “Substansen” skal herefter trække i 24 timer.
- Spiritussen (eksempelvis den mørke rom) og rosinerne blandes i et andet fad. Denne “substans” skal ligeledes trække i 24 timer.
- Vanille- og kanelstængerne samt citron- og appelsinskallerne sies fra portvinen (for alkoholhungrende personer er det selvfølgelig tilladt at gnaske vanille- og kanelstængerne i sig, hvis man har de lyster).
- Tilsæt nu de friskhakkede mandler og de to flasker rigtig god rødvin og varm herefter væsken op til lige under kogepunktet.
Servering:
Den varme glögg serveres i kopper eller varmebestandige glas med en skefuld rosin- og spiritusblanding og sødes med rørsukker efter smag og behag. Man kan også vælge at komme rosin- og spiritusblandingen i selve glöggen under opvarmningen, men pas på blandingsforholdet – ellers øges chancen for hovedpine betragtelig :o)
Tilbehør:
Æbleskiver, brændte mandler, nødder, konfekt, julesmåkager, samt en håndfuld hovedpinepiller, hvis du spiser mere end 25 rosiner fra spiritusblandingen :o)
Opskriften rækker til 8-10 personer med “normal” tørst.
Skål og god jul :o)
Det bliver ikke jul uden glögg – dejligt med en god opskrift.
http://www.tinathomsen.wordpress.com
Med den lange tilberedningstid er man da enten død af den ebola – eller er kommet sig af sig selv. :smile:
God jul. Jans mor
Vi satser på, at Jan så kommer sig af sig selv :o)
Også rigtig god jul til dig, Jans mor :o)
Tak for opskriften.
Var skam så lidt, Jens – velbekomme ;-)